– Det er nesten som at de jukser

The Guardian-journalist mener det nesten blir kjedelig nå som Liverpool er gjennomprofesjonelle.

20. jan 2020 kl 20.08 Arild Skjæveland

Liverpool har en gedigen luke ned til Manchester City, og har vært milevis bedre enn alle sine konkurrenter denne sesongen. Barney Ronay i The Guardian mener det nesten er i ferd med å bli kjedelig.

– Det laget bare kjører på og kjører på. Det var noe som slo meg - på en måte er Liverpool kjedelige. Ikke fordi de ikke spiller god fotball og vinner, men de har rasjonalisert fotball, sier Ronay i podcasten Football Weekly

– Det er nesten som at de jukser. Se på alle andre fotballklubber - det er galskap. Se på laget de møtte i går, den er full av mennesker som knapt er kompetente til å gjøre jobbene sine, helt fra topp til bunn. Liverpool har sagt «vi skal ikke være inkompetente», vi skal drives bra av intelligente folk som gjør intelligente ting. 

Tenker lenger frem

Ronay mener Liverpool har gode folk i alle posisjoner nå.

– Plutselig har de gjennomført fotball, og har endret det helt. Dersom alle skulle vært fornuftige og intelligente, hvor hadde vi vært? Vi ville hatt disse velfungerende lagene, og det er nesten juks, sier han videre, i sin litt uvanlige måte å skryte av Liverpool Football Club. 

– Hvor er idiotene deres? Hvor er de grusomme signeringene, hvor er den elendige administrasjonen? Det er nesten urettferdig.

Liverpool får dog kritikk for én ting - og det er for driften og prioriteringen av damelaget. De helrøde ligger nest sist i Women Super League, og har kun vunnet én kamp denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]