– Det han gjør for laget kan ikke måles

Joe Gomez roser «storebroren» Virgil van Dijk etter søndagens kamp.

20. jan 2020 kl 13.43 Jens Hapnes Rege

Joe Gomez spilte nok en gang en god kamp som den utvalgte makkeren til Virgil van Dijk i kampen mot Manchester United. De to stanget unna alt av farligheter, og hjalp Alisson med å holde et nytt skinnende rent bur. 

De to kameratene har spilt sammen syv og en halv kamp i Premier League siden Dejan Lovrens skade. Hver gang har det endt med et rent bur. 

– Det hadde vært bedre å ha en større ledelse på slutten av kampen, men det viktigste er at vi leverte en god forestilling som lag og red av presset mot slutten, sa han til LFC TV etter kampen. 

– Vi visste at de (Man United) ville være klare for det. Det var individuelle kamper og kamp om andreballene, men alle var klare for det. 

TØFFE TAK: Gomez ble sendt på luftetur av Uniteds Pereira.

TØFFE TAK: Gomez ble sendt på luftetur av Uniteds Pereira.

Virgils viktighet

Siden Van Dijks overgang fra Southampton har medspillere og omtrent alt som er av eksperter hyllet nederlenderen for sitt fantastiske spill. Gomez sparer ikke på rosen etter kampen.  

– Jeg er glad på Virgils vegne. Det er kjekt for oss å få belønning for arbeidet vi gjør på dødballer, sa han om makkerens hodestøt som sendte Liverpool i føringen. 

– Det han gjør for laget kan ikke måles. Han er en dominerende karakter og en dominerende spiller. Han er som en storebror for meg, og det er en glede å spille ved hans side. 

Han understreker også at Liverpool ikke lot målet som ble annullert etter at Van Dijk duellerte med De Gea ta fokuset vekk fra arbeidsoppgavene. 

– Vi snakket ikke om det annullerte målet. Hvis man lar det påvirke seg negativt kan presset bygge seg opp, men alle gikk videre. 

Gomez kunne i likhet med resten av laget endelig sleppe skuldrene ned da Salah kontret inn 2-0-målet på overtid. 

– Man må gi han ros - det var langt fra der han plukket opp ballen til målet, og han holdt seg rolig og avsluttet i mål. Det var fint å få målet foran The Kop, og det tok presset av oss de siste minuttene. 

Godstoget Liverpool ser aldri ut til å stoppe, men Gomez gjentar et poeng vi kommer til å bli godt kjent med i løpet av de neste ukene: «Vi tar en kamp av gangen.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]