Oppbrakt Klopp brukte sterke ord under dagens pressekonferanse:– Dette er en katastrofe for klubben

Liverpool-manageren er svært skuffet over at Afrikamesterskapet skal spilles i januar og februar neste år.

17. jan 2020 kl 17.08 Einar Kvande

Liverpool-manager Jürgen Klopp klarte ikke å skjule sin skuffelse over at Afrikamesterskapet igjen blir en vinterturnering fra 2021. Turneringen blir flyttet fra sommeren på grunn av værsituasjonen sommerstid i vertslandet Kamerun.

Dette betyr at Liverpool må klare seg uten den viktige trioen Sadio Mané, Mohamed Salah og Naby Keita i en hel måned midtveis i neste sesong.

– For oss er dette en katastrofe, slo Jürgen Klopp fast under sin pressekonferanse i dag.

– Dette har stor betydning for hvilke spillere vi henter inn, sa Liverpool-manageren, og hintet dermed om at han kommer til å tenke seg om to ganger før han kjøper flere afrikanere.

– Du vet du må klare deg uten de afrikanske landslagsspillerne i fire uker. Som klubb må vi ta dette med i vurderingen. Det er definitivt ikke til hjelp for afrikanske spillere, utbasunerte tyskeren.

Unngår kollisjon med VM for klubblag

Afrikamesterskapet i 2019 i Egypt var det første mesterskapet i sitt slag som ble spilt om sommeren. Tradisjonelt har turneringen blitt spilt i januar og februar. Samtlige toppklubber i Europa jublet da avgjørelsen om å flytte mesterskapet til sommeren ble tatt i 2017. Nå som avgjørelsen er tatt om å flytte mesterskapet tilbake til vinteren, vil det i alle fall ikke kollidere med det utvidede VM for klubblag, som skal spilles i Kina i juni 2021. Det er imidlertid en mager trøst for Jürgen Klopp og hans kolleger i de store klubbene i Europa.

– Jeg har stor respekt for Afrikamesterskapet, for jeg liker turneringen og har sett mye på den tidligere. Det er en veldig interessant turnering. Men det oppstår selvsagt problemer når du spiller denne turneringen midt i sesongen. Jeg skjønner selvsagt at det er fornuftig å spille turneringen om vinteren når været i Afrika er bedre for spillerne. Men vi har absolutt ingenting vi skulle ha sagt. Dersom vi nekter å frigi en spiller vil han bli suspendert, konstaterer Liverpool-manageren.

– Om en spiller blir skadet og ikke kan spille for oss, må vi likevel sende ham til Afrika slik at de får undersøkt ham, og han vil tidligst være tilbake en uke eller to senere. Nå til dags burde ikke dette være nødvendig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]