Mener Liverpool er verdens beste lag

José Mourinho bruker Jürgen Klopp og Liverpool som eksempel.

7. jan 2020 kl 08.49 Arild Skjæveland

Tottenham har ikke vunnet på tre kamper, og José Mourinho har allerede fått en del kritikk i sin nye klubb. Portugiseren ble ansatt i november, og bruker Liverpool som eksempel når han forklarer at ting tar tid.

– Verden ender ikke etter denne sesongen. Vi har noen måneder igjen for å kjempe for resultater. Slutten på sesongen er bare slutten på den første perioden. I går, for eksempel, så jeg Liverpools kamp. Jeg mener at jeg så på det beste laget i verden for øyeblikket. Det mener jeg at de er, sa han før søndagens FA cupoppgjør mot Middlesbrough.

Den kampen endte 1-1, og Spurs må ha omkamp i midtuken etter kampen mot Liverpool kommende lørdag.

Verdens beste lag

Mourinho mener at Liverpool har kommet dit de er fordi Klopp har fått tid.

– Jeg googlet det bare for å få det bekreftet: Jürgen kom i oktober 2015. Oktober 2015. 16 - 17 - 18 - 19 og nå 20. Åtte overgangsvindu, mange spillere som har forlatt klubben, og mange spillere som har kommet inn, sier Mourinho.

– Enda viktigere enn det, er det at han har fått tid til å få innstilt sin filosofi, treningsmetoder og få satt sitt avtrykk på laget. Nydelige resultater kommer som en konsekvens av fantastisk arbeid, steg for steg, fase for fase. Den første sesongen hans kom de på sjetteplass eller åttendeplass eller noe slikt. Fire år senere er de ikke bare verdensmestere, men jeg mener de er det beste laget i verden for øyeblikket, sier han.

Nå mener han at han selv må få ro rundt sitt Tottenham-prosjekt.

– Ingen panikk, men ro - jeg har erfaring, klubben har mye erfaring, Mr. Levy har mye erfaring. Ro betyr ikke at vi ikke ønsker å vinne neste kamp. Vi ønsker alltid å vinne den neste kampen.

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]