Mourinho har vært kjent for «parkering av bussen». Det har han ikke klart så langt i Spurs

Tottenham har hatt store problemer defensivt.

9. jan 2020 kl 08.24 Arild Skjæveland

Lørdag skal Liverpool til Tottenhams nye Tottenham Hotspur Stadium for aller første gang. Klubben ledes nå av José Mourinho, som tok over fra Mauricio Pochettino i slutten av november.

Portugiseren har skapt problemer for Liverpool en rekke ganger tidligere, både med Chelsea og Manchester United, og de gangene han ikke har møtt de helrøde som favoritt, har han vært kjent for en kampplan som likevel gjør at laget hans får med seg noe. 

Det skjedde med Manchester United i oktober 2016 og 2017, med to veldig kjedelige målløse kamper på Anfield.

Holder ikke nullen

Med Tottenham, har Mourinho så langt ikke klart å få laget til å forsvare seg på den måten man er vant med fra et Mourinho-lag.

Ifølge Charlie Eccleshare i The Athletic, er det ingen Premier League-lag som har sluppet inn flere mål enn de 19 baklengsmålene Spurs har i alle turneringer siden portugiseren tok over.

Han har ledet Tottenham i 12 kamper - men dette er et problem som stammer tilbake til før hans tid. Toby Alderweireld og co har kun holdt nullen to ganger i ligaen hele sesongen. Det er færrest, sammen med Norwich - og Norwich ligger sist i Premier League.

– Jeg vet hvordan jeg organiserer et forsvar, men for å gjøre det 100 prosent må jeg ta bort noen av lagets kvaliteter som vi ønsker å beholde. Det vanskelige er å få det riktig defensivt uten å miste kvalitetene våre offensivt, har Mourinho sagt til The Athletic.

5-0 seieren over Burnley tidlig i desember er eneste nullen laget har holdt under Mourinho. Da scoret Harry Kane to mål, og Moussa Sissoko ett. De er begge ute på lørdag.

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]