Salah må velge mellom Liverpool og OL

Det er opp til egypteren selv om han kan miste sesongstarten eller ikke.

30. jan 2020 kl 23.28 Kenneth Baraas

Fotballturneringen i de olympiske lekene gjelder for spillere som er født etter 1. januar 1997, men lagene kan også ta med tre eldre spillere med dispensasjon. Som Egypts mest profilerte spiller, vil Mohamed Salah være meget interessant for Egypt-laget.

Turneringen starter 22. juli sommeren 2020, og finalen tar plass 8. august. Etter slike mesterskap er det vanlig med to-tre uker ferie, og dermed vil Salah eventuelt miste sesongstarten til Liverpool.

– Vi må sende en foreløpig liste over 50 spillere. Salah vil være førstemann på den lista, sier Egypts U23-trener Shawky Gharib, ifølge Sky Sports

Treneren har et godt forhold til Liverpool-spilleren, og Salah var en tro tjener under U23-treneren da Gharib styrte seniorlandslaget til Egypt.

Bestemmer selv

– Salahs deltakelse i turneringen er opp til ham selv, men det er ulike faktorer som kan påvirke avgjørelsen hans, sier Gharib videre, ifølge Liverpool Echo

– For eksempel at OL arrangeres samtidig som Liverpool vil forberede seg til en ny sesong.

En endelig avgjørelse forventes å tas i juni. Frem til da vil trolig Egypts U23 lag spille flere treningskamper for å forberede seg til mesterskapet. De kampene vil mest sannsynlig spilles i landslagspausen i mars og etter sesongen i juni, men sannsynligheten er nok liten for at Salah vil delta i treningskamper underveis i sesongen. 

Det er uvisst hva Salah selv ønsker, men det mest optimale for Liverpools del er selvsagt at egypteren får en «normal» ferie, etter en lang sesong uten noe annet enn en kort vinterpause, slik at vingen kan stille til sesongstart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]