Tar gjerne mindre penger for færre kamper

Jürgen Klopp har igjen uttalt seg om det voldsomme antallet kamper spillerne må gjennom.

21. jan 2020 kl 23.53 Arild Skjæveland

Tidligere denne uken snakket Pep Guardiola om kampprogrammet på spillerne nå til dags, og hintet om at en burde kvitte seg med ligacupen. Jürgen Klopp har lenge snakket om det voldsomme antallet kamper som spillerne nå må gjennom - og han tar gjerne mindre penger, dersom det betyr færre kamper.

Han ønsker en skikkelig endring i kalenderen for å lette på mengden.

– Omkamper i FA-cupen? Ha en straffekonkurranse. Forklaringen mot det, er at de mindre lagene har en større sjanse til å vinne kampen. Så gi dem hjemmekamp også. Gå der, spill der - dersom de slår oss, gratulerer, gå for det! Det er bare enda en kamp på TV, men hvem ser disse kampene, spør Jürgen i et intervju med Telegraph

– Det er ingen år uten turneringer lenger, og det gir ikke mening. Jeg vet ikke hvorfor folk ikke ser dette. Så kommer pengeargumentet, så jeg vil si «mindre penger for færre kamper? Okei».

– Ligacupen må endres

Ligacupen har irritert Klopp lenge, og det faktum at det skal spilles semifinale over to kamper hjemme og borte.

– At Carabao Cup går over to semifinaler handler ikke om penger. Ikke i det hele - det er ikke okei. Disse kampene er ikke okei. Der må vi starte, og det handler ikke om penger. The Football League og FA må snakke og finne en løsning internt. 

– Bare det ville avta litt for situasjonen, for hvert år gjør vi det samme. Vi snakker om det på denne tiden av året, og resten av året snakker vi ikke om det. Vi har sju kamper på en uke, og så begynner vi å snakke om det.

Noe må droppes

Liverpool skal trolig delta i FIFA sin nye turnering med VM for klubblag neste sommer. Det gir enda mer hodebry - og spesielt etter at Afrikamesterskapet ble flyttet tilbake til vinteren.

– Jeg er ikke sikker på at vi må, men vi er alle godt betalt og slik er det. Vi vet at disse pengene, noen må tjene dem et sted. Dersom det er den turneringen, og vi må dra og det er første gang - jeg vet ikke helt. Jeg liker ideen i utgangspunktet, men da må du droppe en annen turnering. Du kan ikke bare lage nye og nye turneringer. Det fungerer ikke.

– Det er det eneste jeg sier, bare ta avgjørelser. Når er året der det ikke er turnering? Det finnes ikke lenger for noen spillere. Du har VM, EM, VM for klubblag og Copa America.

Wolverhampton - Liverpool spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]