Klopp irritert på mulig omkamp i FA-cupen:– Vi kaster fotball etter folk

Jürgen Klopp er ikke bare bekymret for spillerne sine, men også for forholdet til de som ser alle kampene som er på TV.

3. jan 2020 kl 21.54 Arve Vassbotten

Etter ni kamper i desember, får Liverpool en litt roligere start på januar med «bare» seks kamper som er berammet så langt. Men antallet kamper kan også denne måneden ende på sju eller åtte.

For det kan bli omkamp i FA-cupen, og går Liverpool videre i cupen, spilles også fjerde runde mot slutten av måneden.

– Vårt eneste problem er at kampene kommer så tett. Det er ikke akkurat nyheter, sa Klopp, da han oppsummerte de skadde spillerne på fredagens pressekonferanse, og når det ville være mulig for dem å komme tilbake i spill.

Oppgitt av omkamp

– Vi har åtte dager til kampen etter Everton nå, og så har vi enten seks, sju eller bare tre dager etter det, fordi det er «trusselen» om en omkamp i FA-cupen. Noe som er helt utrolig, uansett hva FA har å si om det, sa en tydelig oppgitt Klopp.

– I går sa en journalist til meg: «Da var det slutten på juleprogrammet. Hva tenker du om det?» Men hva er over? Vi spiller om 3, 4 eller 5 dager. Hva er over?

– Vi kan vinne, spille uavgjort - dessverre i dette tilfellet - eller tape. Folk har allerede sagt til meg at jeg ikke respekterer cupen. Det er ikke sant, men alle har rett på sin egen mening. Min viktigste jobb er å respektere spillerne. Jeg ser spillerne hele tiden. Og jeg må ta en avgjørelse på om «det er lov» å bruke de enda en gang. Det virker som forbundene rundt prøver å gjøre ting vanskeligere, sier Klopp.

– En mulig omkamp etter Tottenham, det er alltid på grunn av TV, mente han.

Kvalitet framfor kvantitet

MANGE FINE ØYEBLIKK:
MANGE FINE ØYEBLIKK:  Liverpool byr opp til fest i de fleste kamper, men kampene har kommet tett i det siste.

Klopp fikk også spørsmål om han personlig har vært i kontakt med de ulike forbundene rundt kampprogrammet.

– Jeg sa hva jeg mente til UEFA personlig. Jeg har sagt det til FIFA i intervjuer, siden jeg ikke kjente noen personlig der. Jeg tror ikke Premier League, FA eller EFL er i tvil om hva jeg mener. Men dette handler ikke om meg. Jeg tror bare noen må snakke på vegne av spillerne.

– Det blir alltid snakk om at hvis man endrer noe i en turnering, så dreper man tradisjoner.

– Guttene løp 13 kilometer i går for å vinne en Premier League-kamp. Jeg kan ikke be dem om å løpe 11 kilometer for å være fin til neste kamp. Det fungerer ikke slik. Fotball er mer krevende enn før på alle områder. Men kampprogrammet er som det er. Løsningen er å få samlet alle disse folkene, og TV-selskapene.

– Alle sier at vi får de pengene vi får på grunn av antallet kamper. Den kjøper jeg ikke. Jeg mener det handler om kvalitet, ikke kvantitet.

– Fotball er som en god venn

– Fotball er som en god venn. Dersom du ser ham to ganger i året er det flott. Dersom du ser ham hver eneste dag blir det litt: «hva gjør han her nå igjen?» Det kan skje. Nå kaster vi fotball etter folk.

– Jeg vet ikke hvor mange kamper som ble vist på Boxing Day. Det var kanskje noen menn, sannsynligvis, som så alle kampene. Jeg tror ikke det er bra for forholdene deres for å være ærlig. Jeg vet det ikke hadde vært bra for mitt, og jeg ser allerede mye fotball.

– Så kom sammen, og med TV-selskapene og prøv å tenk på spillerne. For ja, uten pengene vil det ikke fungere, men heller ikke uten spillerne. Og det er også viktig at man sender de riktige folkene fra klubbene, de som bryr seg, for et annet problem er at fotballfolkene i klubbene ikke er involvert i disse samtalene.

– Man må sørge for at det er det beste laget som vinner, ikke det som har vært heldigst med skader eller slike ting. Det er en del av spillet, og det vil alltid oppstå skader. Det er greit, men på et tidspunkt må alle starte å snakke sammen.

– Det virker ikke så vanskelig på meg. Hvis noen trenger meg så kommer jeg, om jeg finner tid mellom kampene, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]