Liverpool-sjåfør forteller om Klopps hysteriske første kjøretur i England

Liverpools sjåfør forteller om hans første møte med Klopp, og beskriver tyskerens væremåte.

8. okt 2020 kl 17.21 Jens Hapnes Rege

Fem år har gått siden Liverpool fikk sin perfekte trenerkandidat inn dørene. Tyske Jürgen Klopp hadde supporterne i sin hule hånd fra første stund, og har ledet laget til uante høyder. 

Carl Spellmann har vært sjåfør for Liverpools ansatte og spillere siden 2007. Til The Athletic forteller han at det ikke tok lang tid før han hadde et nært bånd med Klopp og familien.

Førsteinntrykket

– Den første gangen jeg møtte Jürgen skikkelig var den lørdagen da jeg hentet ham på akademiet. Det var min oppgave å lære ham å kjøre i England. 

– Jürgen satte seg foran og det store smilet var der med en gang. «Carl! Jeg vet allerede alt om deg. Konen og sønnen min fortalte meg hvor hjelpsom du var i går.», forteller «Spelly».

Klopp og familien hadde i utgangspunktet tenkt å bosette seg i byen, men forsto kjapt at det ikke var gunstig.

– Jeg hadde hentet konen Ulla og sønnen Dennis fra flyplassen på fredagen og var med dem hele dagen. Jeg viste dem noen butikker og kjørte dem til noen leiligheter de skulle se på. 

– Da Jürgen ble omringet da han gikk ut for å ta seg noe å drikke i byen forsto de at han ikke kunne bo i byen lenge, og de flyttet i en leilighet nær Sefton Park før de flyttet videre til Formby. 

STOLTHET: Klopp representerer klubben og byen forbilledlig.

STOLTHET: Klopp representerer klubben og byen forbilledlig.

– Da vi kjørte fra akademiet den dagen sa Klopp, «det er lidenskapen min å utvikle disse unge spillerne og få dem til førstelaget», han har definitivt levert det løftet. 

Første kjøretur

Sjåføren forteller om Klopps første møte med engelske rundkjøringer.

– Vi kjørte til den andre siden av Kirkby, jeg stoppet ved siden av veien slik at Jürgen kunne kjøre. Ulla og Dennis satt bak. Jeg sa, «greit, du må huske å se til høyre i rundkjøringer i stedet for venstre her.»

– I den første store rundkjøringen skrek jeg «se til høyre, se til høyre!». Jürgen så til venstre! Jeg sa «det er venstre, ikke høyre!» Han måtte stå på bremsene. Han forsto med en gang hva han hadde gjort, og vi fikk en god latter alle sammen. 

Spellmann sier at tyskeren definitivt hadde gjort forarbeidet før han dro til Liverpool.

– Han var veldig nysgjerrig, og spurte flere spørsmål om byen. Han visste mye allerede, og snakket om the Beatles - han hadde gjort hjemmeleksen. Han forklarte hvordan det var en arbeiderklasse-by, og at det var likheter med Dortmund. 

Fantastisk karakter

Selv Spellmann, som «bare» er en sjåfør for spillere og ansatte, har fått et nært forhold til Klopp. 

– Han gikk kjapt fra å være en jeg jobbet med til å være en venn. Jeg var ganske nære med tidligere managere, men han tok det til et nytt nivå. Jürgen er en åpen bok - utrolig ærlig. 

– Han er en drøm å arbeide med. Han husker små og store ting, og får en til å føle seg spesiell. Han bryr seg virkelig, og ønsker å vite hva som foregår i livet ditt. 

– Det finnes ikke bedre personer. Tenk hvordan det er å spille for ham? Man er klar for å løpe gjennom en murvegg for ham. Han har ryggen din uansett, understreker sjåføren. 

Om det er ansatte eller spillere - ingen virker å ha et dårlig forhold til Liverpools tyske manager. Han har ledet Liverpool til uante høyder, og har satt dype spor i klubben og byen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]