Merseyside-derbyet blir ikke rammet av ny lokal lockdown

Liverpools bortekamp mot Everton på lørdag vil gå av stabelen trass i nye ekstraordinære koronatiltak på Merseyside.

12. okt 2020 kl 15.16 Einar Kvande

Lørdagens Merseyside-derby blir ikke påvirket av den britiske regjeringens planer om å innføre nye strenge koronatiltak i Liverpool-området, melder Daily Mail

Everton er vertskap for Liverpool på Goodison Park klokken 13.30 lørdag ettermiddag. Carlo Ancelottis mannskap leder ligaen etter fire strake seire, mens regjerende ligamester Liverpool tapte 7-2 for Aston Villa i sin forrige kamp, og dermed ligger tre poeng bak den blå naboen.

Kampen kan spilles som oppsatt fordi det hele tiden har vært planen at den skal spilles bak lukkede dører, uten publikum tilstede. 

Puber, treningssentre og casinoer er blant virksomhetene som må stenge dørene når det igjen innføres svært strenge koronaregler på Merseyside. Tiltakene skal vurderes på nytt om en måneds tid. 

Forventer at fotballen fortsetter bak lukkede dører

– Takket være den strenge testingen og de omfattende koronatiltakene vi allerede har på plass, både på treningsfeltet og på kampdager, forventer vi ikke at de lokale restriksjonene vil påvirke lørdagens kamp i det hele tatt, sier kommunikasjonssjef i Everton, Scott McLeod.

Han forventer heller ikke at kamper lenger frem i tid blir påvirket av tiltakene. De hyppige testingen gjør at fotballklubbene har en bedre sjanse til å forhindre smitte blant sine ansatte, inkludert spillerne.

– Vi kjenner ikke til at noen sportsarrangementer vil bli påvirket av de nye reglene, så det er ingen endringer når det gjelder helgens Merseyside-derby, sier en talsmann for Liverpools bystyre.

Det er ventet at statsminister Boris Johnson vil innføre de nye strenge koronatiltakene klokken 16.30 i ettermiddag, og det er planlagt en pressekonferanse klokken 19.00.

Liverpool-regionen hadde 600 koronatilfeller per 100 000 innbyggere for en drøy uke siden. Gjennomsnittet for England var da 74. 

Everton - Liverpool spilles på Goodison Park lørdag 17. oktober klokken 13.30 og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]