Unggutten blir kalt «en diamant»Nå kan endelig Harvey Elliott komme seg til frisøren

Unggutten har lovet å klippe seg når han har scoret sitt første mål på seniornivå.

26. okt 2020 kl 13.04 Arild Skjæveland

Etter tre kamper for Fulhams førstelag, ni for Liverpool, og i sin andre kamp for Blackburn kom endelig Harvey Elliotts første scoring på seniornivå.

I lørdagens kamp mot Coventry hadde han både mål og målgivende. Elliott er kjent for sin karakteristiske hårfrisyre – men nå kan den ryke. I alle fall om han holder løftet sitt fra i sommer.

– Jeg har hatt den i omtrent to år. Hver gang jeg prøvde å sette håret opp på skolen fikk jeg kjeft fra lærerne. Jeg kunne ikke kjempe mot reglene, sa angriperen i et intervju med The Athletic i sommer

– Det er ikke noen populær frisyre. Noen tenker «hvorfor har han det slik?», men jeg liker det. Jeg tror ikke at Jürgen er noen stor fan. Av og til kommer jeg inn med håret satt opp med en ny stil, og han ser bare på det og begynner å le, forteller unggutten.

– Jeg har lovet guttene at jeg skal fjerne det når jeg scorer mitt første mål som profesjonell. I utgangspunktet skulle jeg endre det til nyttår, men jeg bestemte meg for at dersom jeg skulle gjøre det, så måtte det være for noe mer minneverdig, sier han.

Elliott var 17 år og 203 dager gammel da han scoret på lørdag. Det gjør ham til den fjerde yngste målscoreren i «Rovers» sin historie. Han er den yngste siden John Byrom scoret 17 år og 134 dager gammel i desember 1961.

Får skryt

Elliott spilte i en rolle på høyresiden i angrepet. Han har spilt 90 minutter både mot Coventry og Watford. Da Liverpool røk ut av ligacupen ble han sendt på lån til Ewood Park, for å få viktig førstelagserfaring. Det ser han virkelig ut til å få under Tony Mowbray.

Blackburn-manageren virker strålende fornøyd med det han har vist så langt.

– Han har en fantastisk personlighet til å være en så ung gutt. Du føler deg ung når du snakker med ham, men han er en diamant av en fotballspiller, sier Mowbray til Blackburns offisielle nettsider

– Jeg kan se hvorfor han debuterte i ligaen som 15-åring. Bare det å ha noen med en slik ballbehandling og forståelse av rom og bevegelser. Han ser hele bildet. Han er en Premier League-spiller.

– Jeg er sikker på at Liverpool vet hva de har her, sier manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]