– Neco må lære seg å leve med nett-trollene

Den walisiske landslagssjefen vil hviske noen ord i Liverpool-backens øre.

6. okt 2020 kl 00.00 Einar Kvande

Neco Williams ble utsatt for netthets etter Liverpools 7-2 seier over Lincoln i ligacupen tidligere i høst. 19-åringen reagerte med å sette sin Twitter-profil i svart, og har fått masse støtte fra lagkamerater og stab i Liverpool.

– Dette er noe du må lære deg å håndtere når du spiller for en stor klubb, sier den walisiske landslagssjefen Ryan Giggs til BBC Sport.

– Du må bare omgi deg med gode folk, og lære så mye som mulig om sosiale medier, og så er det opp til deg selv om du ønsker å være en del av det eller ei, lyder rådet fra Giggs.

– Jeg tenker noen ganger på om jeg hadde ønsket å være på sosiale medier i min tid som aktiv spiller. Jeg er ikke så sikker. Men det er blitt en del av livet nå.

– Neco er i Liverpool, og når du er i en stor klubb må du tåle kritikk på et eller annet tidspunkt, når du selv har lagt lista og så spiller du under pari. Selv om det bare er i ti minutter.

Matchvinner i sin andre landskamp

Williams fikk sin Wales-debut som innbytter mot Finland i september, og så kom han inn fra benken og scoret vinnermålet i Nations League-kampen mot Bulgaria noen dager senere. Backens første mål i seniorsammenheng. Nå kan han få sin første start for Wales, mot England. 

– Neco har et godt og fornuftig hode på sine skuldre. Jeg ser frem til å jobbe sammen med ham igjen. Han er en flott gutt å jobbe med, og jeg er imponert over kvalitetene han har vist i kampene så langt, sier Giggs.

Williams og klubbkameraten Harry Wilson gikk glipp av Wales sin treningsøkt mandag, etter å ha sluttet seg til langdslagstroppen sent, men duoen er skadefrie og klare for det første Wembley-møtet mellom England og Wales siden 2011.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]