The Times:Sesongen er mest sannsynlig over for Van Dijk - Thiago ute mot Ajax på onsdag

Svært dårlige skadenyheter fra Liverpool søndag kveld.

18. okt 2020 kl 19.41 Einar Kvande

Det er ikke sikkert at Virgil van Dijk vil kunne spille mer denne sesongen, slår The Times fast i kveld.

Liverpool FC har bekreftet at 29-åringen må gjennom en operasjon, etter at han fikk ødelagt fremre korsbånd i høyre kne da han ble grisetaklet av Everton-keeper Jordan Pickford i lørdagens Merseyside-derby.

Midtstopperen ble undersøkt av en spesialist søndag, der det ble fastslått at korsbåndet var ødelagt, og det spilleren og manager Jürgen Klopp fryktet mest ble konstatert.

Det er ikke blitt satt noen dato for operasjonen ennå, skriver Joyce.

Dette er et kraftig tilbakeslag for den regjerende ligamesteren, som skal spille Champions League-kamp mot Ajax i Amsterdam allerede onsdag kveld. 

Liverpool har ikke sagt noe om hvor lenge Van Dijk vil være satt ut av spill, og vil ikke si at sesongen er over for forsvarsspilleren. Men det er godt mulig at Van Dijk mister både resten av sesongen med Liverpool og EM med Nederland i juni.

Landsmannen Memphis Depay fikk en lignende skade i desember i fjor, og han var tilbake i spill i juli. 

Van Dijk har spilt hvert minutt av Liverpools 74 Premier League-kamper før 2-2 kampen mot Everton. Selv med en rehabiliteringsperiode på sju måneder vil han slite med å komme i form igjen før den ligasesongen er omme.

Bedre nyheter for Thiago

Thiago Alcantara fikk også en kneskade i kampen mot Everton, etter en forferdelig takling av Richarlison som endte med at Everton-angriperen ble utvist på tampen av kampen.

The Times forstår det slik at midtbanespillerens skade ikke er alvorlig. Han ble også undersøkt lørdag på Spire Hospital i Liverpool. Han vil gå glipp av onsdagens Champions League-kamp mot Ajax, og klubben vil følge utviklingen hans etter det. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]