Stenger tribunene igjen i Tyskland

Premier League-klubbene har vist til Bundesliga når de ønsker gjenåpning av tribunene.

29. okt 2020 kl 08.45 Arild Skjæveland

Engelske klubber er desperate etter å få supportere tilbake på stadionene, og på sosiale media kan en se kampanjen #LetFansIn.

Den opprinnelige planen var at dette skulle skje i oktober. Da hadde Liverpool planer på plass for å få 12.500 tilskuere på Anfield til kampen mot Sheffield United, men like før ble det utsatt på ubestemt tid

Onsdag la Manchester United ut en pressemelding der de skrev at Old Trafford nå var klar for å ta imot 23.500 tilskuere, der alle hensyn til sosial distansering var tatt. 

Hver ligakamp for tomme tribuner koster Liverpool FC mellom tre og fire millioner pund, ifølge James Pearce i The Athletic.

Nå stenger Tyskland igjen

I Tyskland har det vært supportere på tribunene denne sesongen. Det er også det eksempelet Premier League- og EFL-klubbene har brukt inn mot regjeringen, i håp om å få til det samme i England.

Siden midten av september har Bundesliga-klubbene hatt mulighet til å bruke deler av kapasiteten, i områder der det har vært lite smitte.

Nå er situasjonen kritisk igjen i Tyskland, og onsdag kveld kom meldingen fra DFL om at tribunene på de to øverste nivåene i landet måtte stenges igjen.

– Supporterne og klubbene har holdt seg til reglene med disiplin, og har oppført seg ansvarlig. Derfor er det leit at dette ikke vil være mulig nå, står det i en uttalelse fra DFL ifølge BBC.

Tribunene vil være stengt i én måned. Det er dårlig nytt for engelske klubber, og deres håp om at regjeringen skal snu.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]