Pressekonferanse:Klopp vet ikke om Thiago kan spille i morgen

Jürgen Klopp kom med siste nytt om skadene til Thiago Alcantara, Naby Keita og Fabinho under sin pressekonferanse i dag.

30. okt 2020 kl 12.51 Einar Kvande

Du kan se pressekonferansen i vinduet over.

Om Virgil Van Dijks operasjon

– Jeg tror ikke dette er det riktige stedet til å snakke om personlige ting. Etter en operasjon, en vellykket sådan, er det ikke tid for å snakke om dette. Han er i så god forfatning som han kan være. Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe Virgil. Det vil vi gjøre denne gangen også, som vi alltid gjør.

– Han er en som kommer tilbake raskt fra skader, noe som er til hjelp. Han kan håndtere det. 

– Virgil er en venn. Han er vår spiller, men vi er vant med skader. Det var bare så unødvendig. Jo mer du liker en person, jo mer lider du med ham. Vi har ikke snakket om dette på tre uker. Jeg må svare på det når jeg blir spurt, men jeg tenker ikke på det.

– Skader er det verste i en profesjonell fotballspillers liv. Men det er en del av spillet. Vi er dessverre blitt vant til det. To ting. Vi bryr oss om Virg og tar vare på ham, men vårt fokus er på spillerne som er tilgjengelige. Det er hva vi gjør.

Om VAR

– Jeg ønsker ikke å snakke mer om dette. Jeg hadde snakket om det om det hadde endret noe, men det vil det ikke gjøre. Jeg tror ikke vi trenger å la denne saken få mer næring. Vi har fortsatt meninger om det, men ingenting vil endre på det. Noe mer er det ikke å si.

Om det harde kampprogrammet

– Om jeg liker det? Det er ikke det riktige ordet, men det er en utfordring. Det handler om å finne løsninger. Problemer er der for å løses. Jeg skjønte for lenge siden at livet er en utfordring.

Om Fabinhos skade

– Fab er ikke på trening. Det er en liten skade. Han er ute i helgen, og trolig litt lenger enn det.

Om byttet av Jordan Henderson mot Midtjylland

– Henderson var ikke skadet. Jeg tok bare ansvar. Jeg kan telle antall kamper han har spilt, og vi må komme oss gjennom denne perioden. Oktober har vært som desember pleier å være, og det betyr at det har vært hektisk og intenst. Vi må ta avgjørelser som dette. Det går bra med oss. Vi vil håndtere situasjonen, og gjøre det beste ut av det.

– Min jobb er å bruke troppen på best mulig vis. Vi må agere. Vi forandret ting litt foran Sheffield United-kampen, og det er mulig vi vil gjøre noe lignende.

– Alt avhenger av hva som er fornuftig, og hvem som er tilgjengelig. Vi spilte tirsdag kveld, og i går hadde vi en restitusjonssøkt for guttene. I dag vil vi jobbe med taktiske ting. Jo mindre tid du har tilgjengelig, jo vanskeligere er det.

Om Rhys Williams

– Jeg kan si mye om fremgangen hans de siste ukene. Den har vært ganske eksepsjonell. Det er en av fordelene ved å ha Vitor Matos i trenerstaben. Vi har også Billy The Kid og Nat Phillips. De er våre gutter. De trener alle sammen. Vi må ta en avgjørelse. Billy har ikke kunnet trene med oss de siste 12 dagene eller noe slikt, men må er han tilbake.

Om Trent Alexander-Arnold, som kan starte sin Premier League-kamp nummer 100

– Det er et flott tall. Det har vært en interessant reise. Han har et supert grunnlag både som spiller og person, og har benyttet det til å ha enorm utvikling. Når du ser bilder fra hans første kamp, var han en guttunge, og nå er han en mann. Forskjellen kunne ikke ha vært større. Men det er fortsatt rom for forbedringer, og det vil han benytte seg av. Han vil bli enda bedre.

Om Thiago og Keita

– Begge har fin fremgang. Thiagos skade trenger litt tid for å leges. Vi vet ikke helt, men ingenting er brukket. Han er desperat etter å ta neste steg. Vi får se om han blir klar til i morgen. Det samme gjelder Naby, bare at det dreier seg om noe annet.

– Når noen er tilbake i trening betyr det ikke at du kan benytte dem med en gang. Jeg forhaster meg ikke med spillerne. Den medisinske avdelingen forteller meg hvordan det er, og det er informasjonen jeg jobber med. Vi gjør det beste ut av det.

Om Michail Antonio, som er ute for West Ham

– Han har vært sensasjonell så langt. De vil savne ham. Haller hadde en utrolig sesong i Frankfurt, er god, rask, fysisk sterk, og god i lufta. De har alternativer. De har gjort gode forretninger det siste halvannet året. Det begynner å fungere bra for dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]