Fire viktige førstelagsspillere kan være tilbake i trening neste uke

Det lysner litt på skadefronten for Liverpool.

1. nov 2020 kl 15.13 Arild Skjæveland

Liverpool har hatt veldig mange skader så langt denne sesongen. Neste uke kan det bli bedring, som vil gi Jürgen Klopp mange flere alternativer når han skal sette opp laget i tiden fremover.

Under kampen mot West Ham lørdag kveld, fikk James Pearce i The Athletic spørsmål om skadesituasjonen i klubben. Den godt informerte journalisten svarte da at Klopp har blitt mer tilbakeholden med informasjon når det gjelder sine skadde spillere. 

David Maddock i The Mirror skriver at Thiago Alcantara, Naby Keita, Joel Matip og Kostas Tsimikas alle etter planen skal være tilbake i trening neste uke. Det vil være fantastiske nyheter for et lag som har gravd dypt for å vinne kampene og komme i en kjempeposisjon både i liga og Europa.

Det er en uke der de røde skal spille bortekamp mot Atalanta tirsdag kveld, før Manchester City venter på Etihad Stadium neste søndag.

Få minutter så langt

Thiago ble kastet rett inn i det etter at overgangen hans fra Bayern München var klar i september. Da spilte han 45 minutter da Liverpool slo Chelsea på bortebane. Han fikk så Korona-viruset, og mistet kampene mot Arsenal og Aston Villa. Mot Everton var han tilbake, og ble taklet veldig stygt av Richarlison på overtid. Etter de 90 minuttene der har han ikke spilt, og har mistet kampene mot Ajax, Sheffield United, Midtjylland og West Ham. Han har allerede blitt avbildet på treningsfeltet alene.

Naby Keita startet de fire første ligakampene denne sesongen, men siden han ble tatt av til pause i katastrofekampen mot Aston Villa har vi ikke sett ham. Han testet positivt for Covid-19 da han var på landslagssamling med Guinea i Portugal, men skal senere ha testet negativt. Klopp har ikke presisert hva som har holdt 25-åringen ute.

Joel Matip ble skadet under restarten i sommer, og var tilbake i første serierunde mot Leeds. Etter det skal han ha fått problem med en muskel. Mot Everton, i kampen der Virgil van Dijk ble skadet, spilte han 90 minutter. Etter det måtte han på en skann, og han har slitt med en muskelskade. Han har mistet de fire kampene siden.

Kostas Tsimikas har kommet skeivt ut etter overgangen fra Olympiakos. Han mistet Hellas sine kamper med feber, og det har blitt rapportert at han hadde Covid-19, selv om det ikke er bekreftet. Han fikk debuten sin i 7-2 seieren mot Lincoln City, der han fikk en skade i låret. Han har vært uaktuell til de sju siste kampene siden det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]