Pilotprosjekt i Liverpool - hele byen tilbys testing

Liverpool by blir prøvekanin i Englands nye strategi for å knekke koronaviruset.

2. nov 2020 kl 23.57 Jens Bessesen

Liverpool Echo melder at 2000 representanter fra militæret vil bidra i når Liverpool by blir prøvekanin i Englands nye prosjekt. Målet er å teste alle innbyggerne for Covid-19, og flere måter å teste på skal prøves ut.

Alle som bor eller jobber i byen vil nå få tilbud om test i det som er første forsøk på et så omfattende testprosjekt i England. Målet er å dempe krisen England nå står i, slik at folk skal kunne få en mest mulig normal julefeiring.

Entusiastisk statsminister

Lokalpolitikere i Liverpool har jobbet tett med regjeringen i arbeidet med å få prosjektet i gang. Liverpool har meldt seg frivillig som første by ut. Skulle prosjektet vise seg å være en suksess vil etter hvert regionen rundt Liverpool og resten av landet få samme tilbud.

– Testene vil hjelpe med å identifisere de mange tusen folkene i byen som ikke har symptomer, men som fremdeles kan smitte andre uten å vite det, sier statsminister Boris Johnson ifølge Liverpool Echo. 

– Avhengig av suksessen i Liverpool, er målet å få ut millioner av hurtigtestene før jul, og gjøre det lettere for lokalsamfunn å minske smitten i deres områder, sier Johnson. 

– Det er tidlig, men denne typen massetesting har potensial til å være et kraftig våpen i kampen mot Covid-19, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]