Som eneste rutinerte midtstopper i troppen forsøker Matip å ta mer ansvar

Forsvarsbautaen er blitt vant til å spille sammen med ulike makkere.

25. nov 2020 kl 12.50Einar Kvande

Liverpool kan sikre seg avansement til cupspillet i Champions League med seier over Atalanta i kveld, men det er utvilsomt et revansjelystent italiensk lag som kommer til Anfield, etter at Liverpool vant hele 5-0 i Bergamo tidligere denne måneden. 

Med Virgil van Dijk og Joe Gomez langtidsskadet hviler mye av ansvaret med å stoppe Atalantas sterke angripere på Joël Matips skuldre. Hvem han får som sin stoppermakker er uvisst. Det var midtbanespiller Fabinho i 3-0 seieren over Leicester, men unge Rhys Williams kan få en ny sjanse til å vise seg frem i Champions League etter storspill i Italia.

– Fabinho så ut som en rutinert midtstopper mot Leicester. Han storspilte. Men det gjorde hele laget. Alle hjalp hverandre, og vi spilte en bra kamp, sier Matip om Leicester-kampen til Liverpoolfc.com.

Imponert over ungguttene

Tysk-kameruneren legger ikke skjul på at han også er blitt mektig imponert over de urutinerte stopperne Nat Phillips og Rhys Williams.

– De har begge gjort det veldig bra. Det er vanskelig å komme inn på laget i deres alder. Du har et stort ansvar for det defensive spillet. Men de har begge klart seg bra, og det er bra for alle Liverpool-supportere at vi har unge spillere med slike kvaliteter.

– Rhys gjorde det veldig bra i Italia. Han gjorde alt som ble krevd av ham, og leverte en god kamp. Han spilte en viktig rolle i storseieren over Atalanta.

– Selv forsøker jeg alltid å hjelpe mine lagkamerater. Det spiller ingen rolle hvem som kommer inn som min stoppermakker, ei heller spiller alderen hans noen rolle. Vi er et lag ute på banen, og alle forsøker å hjelpe hverandre. Dersom jeg kan hjelpe dem, vil jeg gjøre det. Det er slik et godt lag fungerer. Du forsøker å hjelpe de unge spillerne. Det er ikke enkelt for dem å komme inn i en situasjon som denne, og spille på dette nivået. Så jeg forsøker å hjelpe dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]