UEFA-presidenten krever endringer i handsregelen

UEFA med bønn til FIFA etter en rekke kontroversielle avgjørelser.

5. nov 2020 kl 21.30 Jens Bessesen

Premier League-sesongen har vært preget av flere kontroversielle straffespark for hands som følge av de nye reglene, og i Champions League-runden denne uken ble det også diskusjoner etter at blant andre Chelsea fikk straffespark da ballen traff armen til en Rennes-spiller. 

Nå har UEFA-president Aleksander Ceferin skrevet brev til FIFA-president Gianni Infantino med en bønn om at regelen endres på grunn av mange urettferdige avgjørelser. 

– Det er ingen skam i å innrømme at noen avgjørelser som tas i beste mening ikke alltid blir det man hadde tenkt, og derfor bør de revurderes, skriver Ceferin ifølge The Times. 

– Forsøket på å innføre strrengere definisjoner på hva som er straffbar hands har resultert i mange urettferdige avgjørelser, som har blitt møtt med økende frustrasjon i fotballmiljøet, skriver han videre. 

Det er IFAB som fastsetter regler i fotballen. Ceferin ber nå om at han forespørsel blir tatt med når IFAB igjen møtes i mars. 

– Det skjer ganske ofte at ballen treffer hender eller armer ved et uhell, skriver UEFA-presidenten.

Handsregelen sier at det er straffbar hands hvis ballen treffer hånda eller armen når armen er i en unaturlig posisjon og er strukket ut fra kroppen, selv om det skulle skje vet et uhell. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]