Avlyser årets julefest

Denne sesongen blir det ingen julefest for Liverpool-spillerne.

13. des 2020 kl 09.44Arild Skjæveland

Det er ikke året for julebord og julefester, uansett hvilket yrke man er i. Det gjelder også for fotballspillere.

Jürgen Klopp har pleid å arrangere en julelunsj, men i år utgår de planene.

– Jeg tror ikke vi kan gjøre noe i år. Jeg tror ikke det er mulig, for vi må alle følge de samme reglene, sier Klopp til The Mirror

– Jeg aner ikke hva reglene kommer til å være da, men ikke en gang en lunsj innad i klubben kan vi få til. Det kunne kanskje vært mulig, siden vi vanligvis spiser her, og har på en måte lunsj sammen hver eneste dag, men alt må være med sosial distansering.

Sosialisering har vært en viktig faktor for Klopp for å få en sammensveiset gruppe, og spesielt gjelder det for nye spillere.

– I år vil det ikke skje, og det er en utfordring for oss alle når vi skal bygge en gruppe, uten slike arrangementer. Det er en stor oppgave for guttene å være åpne nok når nye spillere kommer inn uten å ha en kveld ute, der de blir kjent med hverandre på andre måter, sier 53-åringen.

Thiago Alcantara, Diogo Jota og Kostas Tsimikas er førstelagsspillerne som har kommet inn foran denne sesongen.

– Vi har ikke så mange nye spillere i år, men det har vært noen nye, så det har vært en utfordring. De har gjort det veldig bra med alt som har skjedd uten å ha en fest, for det har ikke vært mulighet. Jeg ønsker at ting skal gå tilbake til normalen like mye som alle andre, men en julefest eller utkledningsfest for laget vil helt sikkert ikke skje, nei.

En sammensveiset gruppe

Liverpool avlyste sine julefester også i 2013 og 2014, men da av helt andre grunner. I 2015 hadde Klopp bare vært noen måneder i managerjobben, og laget hans hadde gått på et stygt tap borte mot Watford. Da gikk det mot ny avlysning.

Samtlige spillere var da overbevist om at årets julefest samme kveld ville bli avlyst – for tredje år på rad – fordi det var upassende og et dårlig signal å feste på en slik kveld.

Men plutselig fikk spillere, trenere og hjelpeapparatet en melding der det sto: «Uansett hva vi gjør sammen, gjør vi det så godt som vi kan. I kveld betyr det å feste». Avsender var Jürgen. Denne kvelden blir sett på som en god illustrasjon på hvordan Klopp har forent ikke bare spillerne, men alle som jobber for klubben.

I talen sin på starten av kvelden sa Klopp at han ikke brydde seg om de drakk, bare de var sammen med vennene fram til klokka ett på natta. Hans egen innsats på dansegulvet skal ha sørget for at ingen ønsket å dra før. Både Klopp og kona Ulla skal ha danset med alle hele kvelden, uansett om det var banemannskapet eller toppspillere, skrev Tony Barrett i The Times i 2016

Dette Liverpool-laget vil ha mye festing å ta igjen når ting blir normalt igjen. Manageren har sagt at det uansett skal bli en parade for å vise frem Premier League-troféet som ble vunnet i juni.

Fulham - Liverpool spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]