– Harry Kane vil gni seg i hendene over Liverpools skadeproblemer i midtforsvaret

Tilskuerne på Anfield kan bli Liverpools trumfkort i toppoppgjøret, mener John Aldridge.

15. des 2020 kl 08.13Einar Kvande

Liverpool møter Tottenham onsdag kveld. Det er ligalederen som kommer på besøk til nummer to på tabellen. Kun målforskjellen skiller de to lagene. 

– Dette er den største kampen så langt denne sesongen. Begge lag vil ønske å sette skapet på plass, skriver John Aldridge i sin faste spalte i Echo.

Den tidligere Liverpool-spissen frykter at Harry Kane vil gni seg i hendene over Liverpools skadeproblemer i midtforsvaret.

– Han vil sikkert tro han kan score mål mot hvem som helst i den formen han er i. Liverpools beste tilnærming til kampen må rett og slett være å gjøre et forsøk på å score flere mål enn Spurs. Problemet Liverpool kan få mot Tottenham er dersom de får det første målet, slik som Jose Mourinhos tilnærming til fotball er. Vi har allerede sett flere ganger denne sesongen at Spurs er vanskelige å bryte ned dersom de tar ledelsen. De er gode til å gjøre livet surt for motstanderen.

– Dersom vi får det første målet vil det tvinge dem til å komme fremover litt mer, og da kan det bli en veldig god kamp. Men dersom det motsatte skjer, kan vi bli minnet på hvordan Chelsea spilte for noen få år siden. Det er et slikt kampscenario Mourinho liker, og i så fall må de tre på topp for Liverpool vise stor oppfinnsomhet.

Trumfkortet

Aldridge mener at Liverpools trumfkort foran toppkampen er de 2000 tilskuerne på tribunene. 

– De var fantastiske mot Wolves i forrige hjemmekamp, og de kan skape like mye stemning som den kvelden, eller til og med mer, noe jeg er sikker på at de sikter seg inn mot. De kan utgjøre en stor forskjell.

– Jeg har sett de fleste kampene hvor det har vært fans tilbake på tribunene, og det er ikke tvil om at våre fans er i en klasse for seg selv. Jeg håper de vil gi alt for å gjøre dette til en ny spesiell kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]