– Det beste laget tapte

Det var en svært agitert og bitter Jose Mourinho som stilte til intervju etter at hans Tottenham tapte 2-1 for Liverpool i toppkampen på Anfield.

17. des 2020 kl 08.34Einar Kvande

Jose Mourinho hevdet at det beste laget tapte, etter at Roberto Firminos sene vinnermål ga Liverpool en svært fortjent 2-1 seier over Tottenham, som tok de regjerende mestrene til topps i Premier League.

Tottenham-manageren benyttet også anledningen til å kritisere Jürgen Klopp for tyskerens oppførsel på sidelinja.

Dette var Liverpools Premier League-kamp nummer 66 på rad på Anfield uten tap, og i årets Premier League står de røde nå med 28 poeng etter 13 kamper, noe som er tre flere enn Spurs på andreplass. Deretter følger Southampton og Leicester med 24 poeng og Everton med 23. 

– Jeg fortalte Klopp at det beste laget tapte, og han var ikke enig, men det er hans mening, sa Mourinho.

– Dersom jeg oppfører meg på samme måte som ham på sidelinja, så får jeg ikke være der lenger. Vil du at jeg skal ta tavla med tilleggstid fra fjerdedommeren for å se hva som skjer med meg? Av en eller annen grunn behandles jeg annerledes.

Mourinhos referanse til tavla og fjerdedommeren var antagelig myntet på oppførselen til Manchester City-manager Pep Guardiola i kampen mot West Bromwich.

Jürgen Klopp hadde naturlig nok et helt annet syn på dette enn Mourinho:

– Mourinho sa ingenting til meg om min oppførsel på sidelinja. Jeg trodde han sa det beste laget tapte. Det var ingen opphetet diskusjon i det hele tatt. Jeg trodde han spøkte, men han gjorde ikke det. Så det var det, kommenterte Liverpool-manageren.

Misfornøyd med effektiviteten

Mourinho var ikke fornøyd med effektiviteten til sitt eget lag, selv om han var godt fornøyd med hvordan Spurs spilte.

– Du må klare å avgjøre en kamp som dette når du har sjansen. Først kom Stephen Bergwijn alene med keeper, deretter fikk vi en corner og en heading fra Harry, pluss at vi hadde andre kontringssjanser.

– Laget var strålende. Liverpool så ikke ut som regjerende mestere, europeiske mestere og verdensmestere i denne kampen. Forskjellen på lagene var ikke synlig ute på banen. Vi ville ikke ha vært fornøyd selv med uavgjort. Vi kunne ha avgjort denne kampen til vår fordel, men tok ikke vare på sjansen vi fikk. Vi var svært nær å vinne kampen. Uavgjort ville ha vært et dårlig resultat, så dere kan tenke dere hvordan det føles å ha tapt.

– Det var en veldig god prestasjon, men vi gjorde selvsagt noen feil. Det er noen ting vi må forbedre. Jeg sa fra starten av sesongen at vi går til hver kamp for å vinne, og det beviste laget mitt at vi gjorde også i denne kampen. Vi spilte mot de regjerende mestrene på deres stadion, og hadde de beste sjansene til å vinne kampen.

Det siste vil nok mange være svært uenige i, noe som ble understreket ved at Liverpool hadde 200 pasninger på den siste tredjedelen av banen, mot Tottenhams 19. 

– Spør dere meg, kan jeg ikke huske de 19. Det er slik det er. Det er fint. Ulik tilnærming til kampen. Ulike måter å spille på, kommenterte Klopp.

– Dette var en av våre beste kamper. En veldig spesiell prestasjon, og svært viktige tre poeng. At Tottenham la seg dypt viste at de har stor respekt for våre gutter. Vi måtte håndtere det. Selvsagt hadde Tottenham noen sjanser. De er et lag i verdensklasse. De er enestående.

– De vil henge med i toppen av tabellen hele sesongen, for de er veldig gode. Det er en skikkelig utfordring å spille mot dem, og når vi da klarer å spille slik vi gjorde, så er det ganske spesielt, avsluttet Liverpool-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]