Klopp om Champions League-trekningen:– Det blir spennende, for det blir ikke tøffere enn dette

Jürgen Klopp ser på de to kampene mot RB Leipzig i 1/8-finalen som en stor utfordring.

15. des 2020 kl 14.20Einar Kvande

Liverpool gjester Red Bull Arena i Leipzig den 16. februar, mens returkampen spilles på Anfield den 10. mars.

– Det kan ikke bli stort tøffere enn dette. Jeg følte meg ganske sikker på at vi ville trekke et av de tyske lagene, enten Gladbach eller Leipzig, og de er begge sterke, slår Jürgen Klopp fast til Liverpoolfc.com.

– Leipzig kom til semifinalen i fjor, og ser gode ut også i år. Det blir veldig vanskelig. De kom seg videre fra en vanskelig gruppe, noe som sier alt om dem. De er enestående. 

– Engelskmenn kjenner dem kanskje litt bedre nå, siden de kom til semifinalen forrige sesong. Normalt vil alle si at Liverpool er store favoritter, men dette blir en vanskelig nøtt å knekke. 

– Det er bare 16 lag igjen i Champions League, og da er det ikke mulig at det er igjen noen lag som ikke er sterke. Trekningen ble slik, og vi tar den. Det er fortsatt lenge til disse kampene, og mange kamper som skal spilles før den tid. Mye kan skje, men jeg er spent, sier Klopp.

– Jeg har aldri ledet et lag mot Leipzig. De kom opp i Bundesliga etter at jeg dro derfra, så jeg har aldri vært besøkt deres stadion. Leipzig er en vidunderlig by. Vi får se hvordan det går.

Slo ut Manchester United

Leipzig tok seg videre fra en gruppe som også inneholdt Paris Saint-Germain, Manchester United og Istanbul Basaksehir. De kom på andreplass etter den franske klubben.

– Jeg vil si at det er irrelevant at de tok seg videre på Manchester Uniteds bekostning. Men det er bra for dem at de kom foran dem. Men det er til mer hjelp for dem enn det er for oss. De har 100 prosent respekt for oss.

– Vi har spilt mot lag ledet av Julian Nagelsmann, som er deres trener. Han ledet Hoffenheim mot oss, noe som var en tøff nøtt å knekke. Nå har han et bedre lag. Et veldig spennende lag. De har mistet Timo Werner, men er fortsatt blant de tre beste lagene i Bundesliga. Det sier i grunnen alt om dem.

– Klubben har en veldig interessant historie. Det er ikke den eldste klubben i Tyskland. Det er bare 10 år siden den ble etablert. Men de gjør en veldig god jobb, det må jeg si. Jeg har stor respekt for hva de har utrettet, og ser frem til disse to kampene.

Har stor respekt for Nagelsmann

Nevnte Nagelsmann er bare 33 år gammel, og blir regnet som en av de beste unge managerne i verden.

– Han er en kar jeg definitivt har stor respekt for, sier Klopp.

– Jeg vet ikke hvor gammel Thomas Tuchel er, men Hansi Flick er litt eldre enn meg. Nagelsmann vil holde det gående i 20-30 år til. Han er tidlig i 30-årene, og det sier alt.

– Han ledet et Bundesliga-lag allerede som 28-åring, noe som er helt eksepsjonelt. Jeg liker det han holder på med. Jeg liker virkelig det han gjør. Jeg har stor respekt for arbeidet han gjør. Han er omtrent på samme alder som jeg var da jeg begynte som trener, og han har vært i bransjen i 5-6 år allerede, Det er helt eksepsjonelt. Han er fortsatt ung. 

– Jeg tror han bare vil bli bedre og bedre i årene som kommer, slik vi alle er blitt. Men han er allerede en trener på høyeste nivå. Det er skremmende å tenke på hvor god han kan bli. Dette blir to vanskelige oppgjør for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]