Det er en stram muskel som plager Keita

Jürgen Klopp utelukker ikke at midtbanespilleren kan være tilbake mot Tottenham.

15. des 2020 kl 14.44Einar Kvande

Naby Keita kan være tilbake i Liverpool-troppen til onsdagens kamp mot Tottenham. Midtbanespilleren måtte melde forfall til helgens kamp mot Fulham på grunn av en stram muskel, melder Liverpoolfc.com.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om noen av de skadede spillerne vil være tilbake mot Tottenham, og svarte da som følger:

– Naby kanskje. Han var involvert i det jeg vil kalle en utvidet oppvarming i går. Vi skal ha en ny økt i dag, og vi får se hvordan han reagerer på den. Vi har en avgjørelse vi må ta. Ingen andre vil være tilbake.

Skader har ført til at Keita bare står med 10 kamper så langt denne sesongen. Midtbanespilleren startet Champions League-kampen mot Midtjylland i forrige uke, men måtte så stå over mot Fulham på søndag.

– Naby er en del av laget, men han mangler rytme. Det er sannheten. Det er flere ting som har skjedd etter sesongen startet som er grunnen til det. Det hjelper ham selvsagt ikke prestasjonsmessig.

– Han spiller en kamp, og så har vi bare to dager til neste kamp, og vi må finne ut om han er klar for den. Uansett hva du gjør i forhold til restitusjon, så kan det ikke erstatte skikkelig fotballtrening. Og nå har vi ikke normal fotballtrening på grunn av alle kampene vi spiller. Det gjør det vanskelig.

Har ikke hatt flaks med skader

– Flere av guttene var tilbake på banen mot Midtjylland, og alle som har sett Naby på sitt beste kunne se at dette var Naby langt unna sitt beste. Det er normalt, og lett å forklare på grunn av mangelen på rytme. Det er helt åpenbart.

– Så vi måtte ta et lite steg tilbake med ham. Det er ikke noe alvorlig, og det er grunnen til at han er tilbake i trening. Vi får se. Ingen tviler på Nabys kvaliteter. Men når du er skadet trenger du litt flaks så du ikke slår opp skaden igjen, på grunn av intensiteten og slike ting.

– Han har ikke hatt den flaksen, så vi må være så forsiktige som mulig. Vi gjør hele tiden det samme. Vi forsøker å vurdere den individuelle situasjonen til spillerne, og ta avgjørelser om de er klare til å spille eller ei. Noen ganger fungerer det bra, og andre ganger gjør det ikke det. Slik er det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]