Fabinho om det å spille midtstopper

Fabinho har måttet spille stopper for første gang i sin profesjonelle karriere, og det har gått ganske så bra.

29. des 2020 kl 18.31Øystein Tronstad

– Treneren hadde forberedt meg på å spille i den posisjonen, og da var det ingen overraskelse at jeg måtte spille der på grunn av skadene våre. Jeg er glad fordi det har fungert bra så langt, sier Fabinho til Liverpoolfc.com.

– Forsvar er åpenbart en ny posisjon for meg, så det er mye jeg kan forbedre. Jeg kan lære av lagkameratene mine, og jeg forsøker alltid å bli en bedre spiller som kan hjelpe laget. Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å være viktig for laget, sier 27-åringen som nylig rundet 100 kamper for Liverpool

– Treneren har forsøkt å hjelpe meg med de små tingene, posisjonering eller når du skal slå langt eller avansere med ballen. De små detaljene gjør meg bedre. 

Første gang i karrieren

Brasilianeren, som de fleste kjenner fra midtbanen, spilte blant annet i midtforsvaret sammen med Virgil van Dijk da Brighton ble slått 12. januar 2019.

– Brighton var første gang jeg spilte der. Kanskje jeg gjorde det noen ganger som barn, men det var ikke min hovedposisjon. Den første gangen i min profesjonelle karriere var i Liverpool.

Midtbanespilleren trekker frem relasjoner som en viktig del av stopperrollen, og at han har fått lov til å bygge seg trygghet i sin nye posisjon.

– Jeg sier alltid at kommunikasjon er det viktigste, med den andre stopperen, med backene og med midtbanen. Gutta har hjulpet meg mye og nå har jeg fått mer selvtillit i posisjonen. Først av alt så vil jeg hjelpe laget.

– I denne posisjonen så må jeg kommunisere mer med alle de andre spillerne, fordi jeg kan se stort sett alt som skjer på banen. Men jeg vet ikke om jeg har måttet forandre mye i måten jeg er på banen. Det handler om lederskap og kommunikasjon. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]