Fremdeles på bunnen av VAR-tabellen

Liverpool straffes fremdeles hardest av videodommerne.

22. des 2020 kl 15.25Jens Bessesen

At Liverpool topper Premier League når vi nå går inn i høytiden er imponerende når man tar skadeproblemene i betraktning. Enda mer imponerende blir det når vi ser på oversikten over hvordan VAR-avgjørelser har påvirket lagene i ligaen så langt denne sesongen.

Den viser nemlig at Liverpool fremdeles er laget som blir hardest straffet av videodommer. Totalt har fem poeng gått tapt som følge av VAR-avgjørelser, ifølge VAR-guru Dale Johnson i ESPN. 

Tendensen i ferd med å snu?

Den verste kampen så langt, i konkurranse med møtet med Everton, er bortekampen mot Brighton. Der fikk Liverpool tre avgjørelser mot seg. Først ble to mål annullert for offside, før hjemmelaget fikk en omdiskutert straffe på overtid og sikret uavgjort.

Oversikten viser at det er Everton og Southampton som har fått best betalt av VAR så langt, men tendensen viser at det kan begynne å jevne seg mer ut også for Liverpool.

«VAR-tabellen» var nemlig enda styggere lesning for Liverpool før de først fikk en straffe mot seg omgjort hjemme mot Wolverhampton, før hoveddommer Andre Marriner trosset videodommeren i en straffesituasjon borte mot Fulham.

Før de to hendelsene hadde Liverpool nemlig bare fått én avgjørelse med seg så langt i sesongen - det var da Andreas Christensen ble utvist for Chelsea på Stamford Bridge.

Uten VAR hadde Liverpool stått på 36 poeng i stedet for 31, og ledelsen til nærmeste utfordrer ville doblet seg fra fire til åtte poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]