– Jeg forstår det ikke - vi har VAR for å hjelpe dommerne

Scott Parker var ikke blid etter at Fulham ikke fikk straffe i en situasjon mellom Fabinho og Ivan Cavaleiro i første omgang.

14. des 2020 kl 08.20Einar Kvande

Scott Parker slutter seg til rekken med managere som er kritiske til bruken av VAR i Premier League. Situasjonen som opprører Fulham-manageren førte til at VAR-dommer Lee Mason anbefalte dommer Andre Marriner om å benytte seg av monitoren etter en duell mellom Fabinho og Ivan Cavaleiro nede ved dødlinja i første omgang av 1-1 kampen på Craven Cottage.

Marriner studerte bildene på skjermen, og valgte å holde fast ved sin opprinnelige avgjørelse om å ikke dømme straffespark til Fulham.

– Der og da trodde jeg ikke det var noe straffespark. Jeg trodde ikke engang det var noe som ville bli sjekket. Men VAR-dommeren har kommunisert til dommeren at situasjonen burde sjekkes. Nå har jeg sett situasjonen om igjen i garderoben, og Fabinho sparket Cavaleiro i leggen slik at ballen gikk over dødlinja, sa Parker etter kampslutt.

– Jeg forstår det ikke - vi har VAR for å hjelpe dommerne. Dersom vi ikke hadde VAR ville jeg ha skjønt at det ikke ble blåst straffespark. Men dommeren har gått til skjermen, og bestemte seg likevel for å ikke dømme straffespark. For meg er ikke dette en situasjon vi trenger å diskutere en gang. Det er et klart straffespark. Det er åpenbart.

Marriner dømte senere i kampen straffe til Liverpool, som førte til at Mohamed Salah utlignet for gjestene. 

Liverpool-manager Jürgen Klopp var på sin side heller ikke fornøyd med VAR, på grunn av at VAR-dommer Mason ikke grep inn på dytten mot Mohamed Salah like før Bobby Decordova-Reid scoret Fulhams ledermål.

– Jeg har ikke sett den situasjonen om igjen. Han kan ha et poeng, men jeg ønsker ikke å kommentere det. Etter at vi fikk VAR har det blitt en ropekonkurranse, sjekk ditt og sjekk datt. Det er slik spillet er blitt, sa Parker om den situasjonen.

Stolt over innsatsen

Fulham-manageren var fornøyd med innsatsen til eget lag.

– Jeg er veldig stolt. Vi viste vilje og innsats i massevis. Men aller mest fornøyd var jeg med kvaliteten på spillet vårt. I første omgang skapte vi masse trøbbel for Liverpool, som er et fantastisk lag.

– Vi kunne ha ledet med et par mål etter første omgang. I andre omgang kjempet vi hardt, og det visste vi at vi måtte gjøre. Vi er litt skuffet over at vi bare fikk uavgjort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]rpool.no