Jürgen Klopp avslører spesielt forhold til Gerard Houllier

Jürgen Klopp sier det er en trist dag etter nyheten om Gerard Houlliers bortgang. Han fikk stadig støttende meldinger av den tidligere Liverpool-manageren.

14. des 2020 kl 19.19Jens Bessesen

– Det er en veldig, veldig trist dag, sier Jürgen Klopp til liverpoolfc.com etter Gerard Houlliers bortgang.

Den franske manageren som ledet Liverpool fra 1998 til 2004 døde søndag kveld, 73 år gammel. 

– Jeg kjente ikke Gerard veldig godt. Men jeg møtte ham et par ganger, og da skapte han et forhold som var veldig spesielt for meg, sier Klopp. 

– Han er en ekte Liverpool-legende og en ekte trenerlegende. Han var veldig innflytelsesrik i spillet. En fantastisk trener, og et menneske som ga deg en varm følelse da du var rundt ham. Det er et stort tap og en trist dag for oss alle, sier Klopp. 

Kan huskes for mye fint

Houllier er aller mest kjent for trippelbragden i 2001, da han ledet Liverpool til topps i både FA-cupen, ligacupen og UEFA-cupen. Det ble mer jubel igjen i ligacupen i 2003. Klopp håper franskmannen blir husket for mer enn trofeene. 

– Jeg håper han blir husket som en mann som ga alt for klubben, og som løftet klubben gjennom en vanskelig tid, sier Klopp. 

– Jeg var ikke her, men han brakte klubben tilbake på beina. Han startet som en av to managere og gjorde det beste ut av det, og så ble han veldig innflytelsesrik. 

Klopp sier Houllier kan huskes for mange fine ting. 

– Og det er kanskje det beste man kan si om en person, sier han. 

Fikk stadig meldinger

Klopp avslører at Houllier har fulgt tyskerens ferd mot suksess i Liverpool tett, og at det stadig har tikket inn tekstmeldinger på både gode og dårlige dager. 

– Jeg traff ham før jeg kom til Liverpool og ble litt kjent med ham da. Da jeg kom hit, var en av de første meldingene jeg fikk fra Gerard Houllier. Jeg visste ikke engang at han hadde nummeret mitt, sier Klopp. 

Støtten fra managerlegenden har Klopp satt pris på. 

– Han har alltid vært støttende og kommet med meldinger etter store kamper, både seiere og tap. Han var en veldig snill og høflig person. Jeg savner ham allerede, og han kommer aldri til å bli glemt her, sier Klopp, som tror Houllier hadde et ekstra øye til Liverpool, selv om han var innom mange andre klubber på sin ferd. 

– Jeg vet at han jobbet for andre klubber og hadde suksess der. Men han beskrev alltid Liverpool som hans klubb, der han nok følte mer tilknytning enn hos noen andre, sier Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]