Thiago, Milner og Shaqiri kan være tilbake i full trening neste uke

Godt skadenytt fra fredagens pressekonferanse.

18. des 2020 kl 11.45Jens Bessesen

Liverpool skal på tur til London for å møte Crystal Palace til tidligkamp lørdag klokken 13.30. Målet er tre poeng og å beholde luken på toppen av tabellen etter den sterke seieren onsdag kveld.

Fredag klokken 12 møter Jürgen Klopp pressen for å komme med siste nytt før kampen. Vi oppdaterer saken med alt som blir sagt på pressekonferansen. Du kan også se den på Youtube.

Følg med her for oppdateringer:

Klopp er på plass og klar til å svare på spørsmål fra pressen.

Følelsen av å bli kåret til verdens beste trener

– Jeg er takknemlig. Jeg ble overrasket. Jeg forventet det ikke og trodde Hansi Flick skulle ta det etter å ha vunnet alt. Jeg ville være der for å vise min respekt etter en fin seremoni i fjor. Nå vet jeg at flesteparten av trenere og spillere stemte på meg, mens media stemte på Hansi Flick. Det er et spesielt øyeblikk for mine trenere og jeg. Jeg ville svart nei om du spurte om jeg er verdens beste trener, men jeg har verdens beste apparat rundt meg. Det er en fin ting. 

Innfører ikke fem bytter, men ni spillere på benken

– Det er ikke et kompromiss. Jeg vil ikke skape nye overskrifter. Alle vet hva jeg mener om saken. Du må spørre andre folk. Det var ti klubber som stemte mot som ikke handler om turneringen eller fordeler, bare om å ta vare på spillerne. De stemte mot det. De er omtrent de eneste i Europa og verden som stemte mot. Jeg vet ikke hvor mange ligaer som har fem innbyttere, men det er de fleste. Og det må være en grunn til det. Også Championship har gjort det. Men det er ikke min jobb å komme med et svar på hvorfor.  

Hvor nære er Thiago å være tilbake?

– Vi har allerede noen vitser om at vi bør signere Thiago i januar. Han nærmer seg, men vi kan ikke forhaste oss. Det er fint å ha ham på trening, men han trener ikke med laget ennå. Neste uke, kan han trene med laget, vi vet ikke. Han må bestå noen tester først. Det er det samme med Milner og Shaq. 

Palace har hatt en sesong som har gått opp og ned. Er du imponert?

– Veldig. De har mye talent i gruppa. Det som er viktigere enn resultater er hva slags opptreden de er kapabel til. På benken satt Ayew. De har en bra spillergruppe og mye erfaring i forsvaret. De har selvtillit og jeg er imponert over hvordan de spiller. 

Har ikke vunnet på bortebane siden september

– Ikke veldig bekymret. Vi har ikke merket det. Det handler litt om motstanderne og så har vi vært litt uheldige. Men det er fakta, vi har ikke vunnet mye borte. Så vi prøver å endre det med å gjøre det riktige igjen. Det handler om å spille best mulig fotball både hjemme og borte. Vi prøver igjen i morgen.

Er det vanskeligere når dere er regjerende mestere fordi lag vil løfte seg mot dere?

– Det er nok bedre å spørre de andre lagene om det. Siden jeg har vært her vil alle slå oss. Historien til klubben, flere grunner. De andre lagene er ikke så glad i oss. Grunnen må handle om fortiden. Vi har ikke gjort noe galt siden jeg kom. Vi har ikke følt oss som regjerende mestere. Vi prøver bare å løse våre problemer. Det minste problemet er at vi vant forrige sesong. Alle vil slå oss. Er det fordi vi vant ligaen? Vet ikke. 

Om å starte godt

– Før kampen mot Tottenham sa Gini at vi ikke skulle sløse bort en ny første omgang. Det var en annen kamp. Og hvis man ikke har en perfekt start må man restarte med en gang, ikke etter pause. Vi føler oss bra. 

62 timer siden slutten på Spurs-kampen og avspark mot Palace. Hvordan har forberedelsene vært og hvordan blir møtet med Palace?

– Nå har både vi og Palace samme utgangspunkt, så det gjør det mer rettferdig. Problemet nå er at det ikke er tid til mye mellom kampene. Vi får se hvem som takler det best, men det er det vanskeligste for en manager.

Åtte dagers pause etter denne kampen. Gir det mulighet til hvile for spillerne?

– De vil få en dag fri, men de må forberede resten av sesongen. De vil få fri, og bruke de første dagene til ekstra restitusjon. Så vil vi forberede oss mot West Bromwich. Det er mange kamper, noe som gjør det vanskelig, og det er ikke tid til ordentlig trening. Det kan vi forhåpentligvis gjøre nå, og det kan hjelpe oss resten av sesongen. 

Robertson og Gini har spilt alt så langt. Hvor viktig er sånne spillere?

– Det er veldig bra, men jeg vil ikke snakke om det, jeg er bare glad for det, sier Klopp og banker i bordet.

Der er pressekonferansen over.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]