Mener Liverpool har verdens beste spillere i fire ulike posisjoner – i tillegg til manageren

ESPN har hatt sin årlige kåring.

3. des 2020 kl 18.36Arild Skjæveland

For femte gang har ESPN og deres fotballskribenter rangert de 100 beste fotballspillerne i verden. Det er delt opp i 10 ulike posisjoner, med hver sin topp 10-liste.

I 2019 var det en voldsom Liverpool-dominans, etter at de helrøde hadde vunnet Champions League og tatt føringen i Premier League. Denne sesongen er det to klubber som dominerer – Liverpool og Bayern München.

Målvakt: Manuel Neuer rangeres som den beste keeperen i 2020. Liverpools Alisson Becker kommer på andreplass, etter å ha kommet på fjerdeplass i fjor.

Høyreback: Som i 2019, rangeres Trent Alexander-Arnold som verdens beste høyreback. «Den unge forsvarsspilleren, som opprinnelig var midtbanespiller på Liverpools akademi, fortsetter å definere, og redefinere, hva backspill kan være i moderne fotball», skriver ESPn.

Midtstopper: Virgil van Dijk blir, som i 2019, kåret til den beste midtstopperen. Han troner øverst, foran Sergio Ramos (Real Madrid) og David Alaba (Bayern München).

Venstreback: Andy Robertson toppet i 2019, og topper igjen i 2020. «På tre år på Anfield har han gått fra en lovende Premier League-spiller, til den beste venstrebacken i verden». Bayern Münchens Alphonso Davies kommer på plassen bak.

Tre av 10 på midten

Det er ikke bare i forsvar Liverpool er godt representert.

Sentral midtbane: Fabinho rangeres på sjuendeplass, etter sjetteplass sesongen før. På sjetteplass kommer Jordan Henderson inn. Han var ikke på listen forrige sesong. Thiago Alcantara, som vi kun har fått se i 135 minutter i den helrøde drakten, er rangert som verdens nest beste sentrale midtbanespiller i 2020. Nummer én er hans tidligere midtbanekollega Joshua Kimmich fra Bayern München.

Offensiv midtbane: Liverpool har ingen på listen i denne kategorien, der Kevin De Bruyne topper.

Kantspiller: Sadio Mané rangeres som verdens beste kantspiller i 2020. I 2019 var han nummer to, bak Raheem Sterling, men nå er rollene byttet om. «Han har så mange styrker i spillet sitt. Hurtighet, touchen, arbeidsinnsatsen, avslutningsegenskapene. Det er vanskelig å fokusere bare på én», skriver ESPN-skribentene.

Angrep: Mohamed Salah rangeres som verdens femte beste angrepsspiller, ned én plass fra 2019. Han kommer bak Neymar, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé og Lionel Messi, som er på topp for andre gang på rad.

Spiss: Roberto Firmino rangeres som verdens niende beste spiss. Forrige sesong var han på femteplass. Det er ingen stor overraskelse at Robert Lewandowski troner helt på topp.

Manager: ESPN-skribentene rangerer Jürgen Klopp som verdens beste manager, for andre år på rad.

Se hele listen, og begrunnelsene, på ESPN.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]