Nå blir det forbudt å signere U18-spillere fra utlandet

Når Storbritannia forlater EU for godt ved nyttår, får det flere konsekvenser for Premier League-klubbene.

2. des 2020 kl 11.22Jens Bessesen

Fra 1. januar er det forbudt for Premier League-klubber å hente spillere som er under 18 år gamle fra utlandet. Dette skjer i forbindelse med Brexit. 

Premier League har sammen med FA og EFL godkjent nye regler for spilleroverganger. Endringene trer i kraft 1. januar etter at de nå også har blitt godkjent av regjeringen. 

Vil styrke landslaget

Ifølge The Athletic innføres de nye reglene med ønske om å styrke det engelske landslaget i fremtiden, samt å la engelske klubber forbli konkurransedyktige og fremdeles ha evne til å hente de beste spillerne.

FIFA har fra før strenge regler for overganger som gjelder spillere under 18 år, men i EU har det vært unntak for spillere ned til 16 år. Når Storbritannia ikke lenger er del av EU, må de føye seg etter FIFAs regler.

Det blir også grenser for hvor mange U21-spillere engelske klubber kan hente fra utlandet. Fra 2021/22-sesongen blir det satt et tak på seks spillere per sesong.

Det kommer også til å bli vanskeligere å hente seniorspillere fra utlandet. Skal man få arbeidstillatelse, må man oppfylle en rekke krav som blant annet går på antall landskamper, kvaliteten på selgende klubb og antall kamper i europeiske turneringer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]