Nei til fem bytter for tredje gang

Jürgen Klopp får det ikke som han vil, når det gjelder hvor mange bytter det skal være tillatt å gjøre i Premier League-kampene.

17. des 2020 kl 14.56Einar Kvande

Halvparten av Premier League-klubbene stemte mot å gjeninnføre fem bytter under dagens avstemning, melder Daily Mail.

Dette var tredje gang Premier League-klubbene hadde fem bytter oppe til avstemning, etter press fra toppklubbene, fotballforbundet og spillernes fagforening (PFA). 10 klubber stemt for fem bytter, mens like mange klubber stemte mot. Ved de to tidligere avstemningene stemte elleve klubber for.

For å få til en regelendring kreves det som kjent at 14 klubber stemmer for.

Det blir imidlertid tillatt med ni spillere på benken, for å komme toppklubbene litt i møte. Dette er en økning på to fra sju spillere på benken.

Jürgen Klopp har argumentert hardt for å få innført fem bytter, først og fremst med tanke på spillernes helse. Han tror at dette ville ha lettet på skadesituasjonen for klubblagene, og også vært til stor hjelp for landslagene.

– Nå må alle lagene spille hver tredje dag. Det blir enormt med kamper fra nå, og alle lag vil merke forskjellen. Neste sommer blir det et problem for Gareth Southgate og England, har Klopp uttalt tidligere.

– Nesten alle spillerne Gareth vil bruke spiller i Europa i tillegg. De fleste spiller tre kamper i uka, og så starter det opp igjen i februar. Gareth vil få det vi gir ham om vi beholder tre bytter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]