Thiago kan bli involvert mot Newcastle eller Southampton

Midtbanespillerens hjemmedebut kommer tidligst mot Manchester United.

25. des 2020 kl 15.09Arild Skjæveland

Røde supportere er desperate etter å få se sommerens storkjøp i aksjon på Liverpools midtbane. Thiago Alcantara kostet 20 millioner pund da han kom fra Bayern München som nybakt Champions League-vinner i september.

Siden det har vi kun sett ham i 135 minutter på banen – på Stamford Bridge og Goodison Park.

Nå er han endelig tilbake i trening med laget, men har så langt ikke trent for fullt. Det nærmer seg. Jürgen Klopp utelukket på torsdagens pressekonferanse at 29-åringen kom til å bli involvert i søndagens kamp mot West Bromwich Albion.

Han har mistet de 15 siste kampene etter å ha blitt taklet stygt av Richarlison i Merseyside-derbyet i oktober.

Spilletid i neste uke?

Chris Bascombe i The Telegraph har skrevet at bortekampen mot Newcastle er et mer realistisk mål for Thiago.

Storklubbene klarte ikke å få flertall for fem innbyttere i Premier League, men det er nå tillatt med ni spillere på benken. Liverpool har valgt å ha to målvakter på benken så langt. At det kan være ni mann på benken gir håp om at en spiller som Thiago kan ta plass der mot Newcastle, og kanskje få noen minutter dersom Klopp ønsker, og kampbildet tillater det.

Meldingen ut fra Liverpool har vært at en ikke kommer til å ta noen sjanser med sommerkjøpet. Blir han ikke involvert mot Newcastle 30. januar, kommer neste mulighet borte mot Southampton 4. januar.

Liverpools neste hjemmekamp etter West Bromwich-kampen er 17. januar. Da er det Manchester United som kommer til Anfield. Det kan også bli Thiagos hjemmedebut…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]