Tottenham kommer til Anfield med sine beste spillere tilgjengelig

Erik Lamela er Tottenhams eneste skadebekymring

16. des 2020 kl 10.06Arild Skjæveland

Liverpool og Tottenham møtes onsdag kveld til toppkamp i Premier League, der vinneren vil få en luke helt på toppen av tabellen.

Mens Jürgen Klopp sliter med å fylle benken med spillere som har førstelagserfaring, kan José Mourinho velge fra en skadefri tropp til toppkampen.

For Liverpool er Virgil van Dijk, Joe Gomez, Thiago Alcantara, James Milner, Diogo Jota, Naby Keita, James Milner, Kostas Tsimikas og Xherdan Shaqiri ute.

I Tottenham er situasjonen er annen, og argentineren Erik Lamela er den eneste førstelagsspilleren som er ute, med en leggskade. Unggutten Japhet Tanganga, som debuterte mot Liverpool forrige sesong, er også ute med en skulderskade, men ville neppe vært aktuell for kamptroppen selv om han var skadefri slik situasjonen er i Spurs akkurat nå.

Gareth Bale mistet helgens kamp med sykdom, men kan bli klar. Han er uansett ikke aktuell fra start.

UTE: Erik Lamela mister kampen mot Liverpool.

UTE: Erik Lamela mister kampen mot Liverpool.

Tottenhams lag i forrige kamp mot Crystal Palace: Lloris, Aurier, Alderweireild, Dier, Reguilon, Højbjerg, Sissoko, Ndombele, Bergwijn, Son, Kane

Snakket om skadene

José Mourinho snakket om Liverpools skadesituasjon på sin pressekonferanse tirsdag. Det spørs om kommentarene kan tolkes som noe annet enn «mind games» akkurat i dette tilfellet.

– Alisson er ikke skadet. Alexander-Arnold er ikke skadet. Matip tror jeg vil spille. Fabinho er ikke skadet. Robertson er ikke skadet. Henderson er ikke skadet. Wijnaldum er ikke skadet. Salah er ikke skadet. Firmino er ikke skadet, og Mané er ikke skadet, oppsummerte portugiseren.

– Van Dijk er skadet, og van Dijk er en veldig god spiller så klart. Gi meg Liverpools liste med skader, og sammenlign det med hva som er det beste Liverpool-laget, sa han videre.

– Jeg kan gi deg en liste med 10 skader i Tottenham også. Vi har to gutter på U16 som er er skadet. Vi har to til på U21, og har tre for U23. Vi har Laemla og Tanganga, så der har du en liste på ti spillere, sa Mourinho til pressen.

Liverpool - Tottenham spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]