Shearer fullroser ligalederen– Det er ikke et svakhetstegn for Premier League

Den tidligere storscoreren omtaler Liverpools sesong som unaturlig.

28. feb 2020 kl 23.33 Kenneth Baraas

Det er svært få med et rødt Liverpool-hjerte som allerede nå deler ut noe ligagull, men Shearer mener det ikke er noen tvil lenger. 

– Jeg vet av vi er i slutten av februar, matematisk er det ikke avgjort ennå, men Liverpool kommer til å vinne (ligaen), sier den tidligere målmaskinen, som er registrert med 260 mål for Southampton, Blackburn Rovers og Newcastle United.

– Liverpool har hatt en sesong på grensen til det unaturlige. Det ville ikke overrasket meg i det hele tatt om de går hele sesongen ubeseiret slik som Arsenal gjorde i 2003/2004-sesongen, sier Shearer videre, ifølge Reuters.

– Andre lag er i en slags overgangsperiode, lag som Manchester City, Tottenham og Chelsea. Leicester har hatt en fantastisk sesong med tanke på hvor de er for øyeblikket. 

– Men jeg mener ikke det er et svakhetstegn for Premier League i det hele tatt. Det er bare det at Liverpool har vært så gode at andre lag har hatt vanskeligheter med å holde følge. 

Flere kandidater

Den næverende fotballeksperten mener ligalederen har imponert i alle lagdeler, og mener det vil reflekteres på prisutdelingene som kommer. 

– De har vært nådeløse i alle posisjoner på banen. Selv når de ikke har spilt spesielt bra i kamper, så har de funnet en måte å vinne på. De har vært bunnsolide bakover gjennom nesten hele sesongen. 

– I slutten av sesongen vil det være kåring av årets spiller, og der er det alltid seks nominasjoner. Min spådom er at det vil være fire, kanskje fem, av nominasjonene som er Liverpool-spillere. Det forteller hvor godt Liverpool gjør det om dagen. 

Selv om Jürgen Klopps mannskap ligger under 0-1 etter første åttendedelsfinale mot Atletico Madrid, mener Shearer at sjansene fremdeles er svært gode for Anfield-klubben. 

– Jeg var på Anfield forrige sesong da de måtte score fire mot Barcelona, og det klarte de. Det er en av de beste kampene jeg noen gang har vært på. 

– Hvis de kan gjøre det mot Barcelona, så kan de definitivt score et par mot Atletico Madrid. Men det vil bli veldig vanskelig siden Atletico er et så velorganisert lag defensivt, avslutter Shearer.  

Har du innspill til journalisten?
[email protected]