Hendo inspirerte sine lagkamerater i garderoben - men ute på banen var han savnet

Det var tydelig at en av de viktigste brikkene på midtbanen manglet i 3-2 seieren over West Ham.

25. feb 2020 kl 11.21 Einar Kvande

Før kampen var Jordan Henderson inne i garderoben for å oppildne sine kamerater og få de til å yte det lille ekstra, melder James Pearce i The Athletic.

Liverpool-kapteinen fikk en hamstringskade i bortekampen mot Atletico Madrid, og må regne med å stå over også de to neste Premier League-kampene, mot Watford og Bournemouth.

Fra sitt sete på Main Stand fikk Henderson se sine lagkamerater slite usedvanlig mye mot et aggressivt West Ham-lag. Dette var første gang at Liverpools nummer 14 ikke var i kamptroppen til en Premier League-kamp siden bortekampen mot Fulham i mars i fjor. Med visekaptein James Milner også ute på grunn av en liten muskelstrekk, var det midtstopper Virgil van Dijk som ledet laget som kaptein mot The Hammers.

Midtveis i andre omgang så det ut som Liverpool skulle gå på sitt første hjemmetap siden april 2017. Men de røde slo tilbake i omgangens siste halvdel, og scoringer fra Mohamed Salah og Sadio Mané bidro til at forspranget til Manchester City nok engang er oppe i 22 poeng.

Innrømmer at kapteinen var savnet

– Når kapteinen din ikke spiller, merker du det, konkluderer venstreback Andy Robertson til The Athletic.

– Hendo er en skikkelig leder. Han var i garderoben før kampen og sa noen få ord, og han var akkurat slik han pleier å være før kamper. Og han var inne i garderoben igjen etter kampen også, fortalte skotten.

– Det var godt å ha ham der. Ingen liker å måtte se kampen fra sidelinjen, og Hendo er ikke annerledes. Jo raskere han er tilbake, jo bedre er det for oss alle, legger han til.

Liverpool tok sin 21. strake hjemmeseier, og tangerte dermed rekorden til Bill Shanklys Liverpool-lag fra 1972. Med 18 ligaseiere på rad tangerte også Jürgen Klopps lag Manchester Citys rekord fra 2017. Men uten Henderson på banen manglet Liverpool den fremdriften og energien de har på midtbanen til vanlig. Alt for mange andreballer ble tapt. Det var først når Alex Oxlade-Chamberlain erstattet Naby Keita at Liverpool klarte å ta grep om midtbanen.

– Jeg synes Ox spilte utmerket etter at han kom inn. Jeg synes han forandret kampen, om jeg skal være helt ærlig, uttaler Robertson.

– Han drev oss fremover og begynte å skyte. Det faktum at Ox kommer inn fra benken viser hvilke kvaliteter vi har. Han startet comebacket for oss.

– Du savner selvsagt en spiller som Hendo, men vi har en god nok tropp til å håndtere skader. Forhåpentligvis blir ikke Hendo ute for lenge, for vi fremstår som et bedre lag når han spiller. Vi lå under 2-1 mot et lag som kjempet for sine liv, og da blir alle på tribunene litt nervøse. Men jeg synes responsen vår var veldig god.

STRÅLENDE FORNØYD: Jordan Henderson gratulerer Alex Oxlade-Chamberlain med seieren.

STRÅLENDE FORNØYD: Jordan Henderson gratulerer Alex Oxlade-Chamberlain med seieren.

Flere ledertyper

Med både Henderson og Milner ute, var det Virgil Van Dijk som måtte ta lederansvaret, godt assistert av Georginio Wijnaldum og nettopp Robertson.

– Det hjelper å ha flere ledertyper på laget. Det er en av grunnene til at vi gjør det så bra, konkluderer venstrebacken.

– Vi har ulike ledertyper. Firmino er en av de mest lavmælte i gruppen, men han er en leder i form av sine prestasjoner. Mo og Sadio er også litt slik. De er ikke de som snakker mest i garderoben, men ute på banen leder de an gjennom sine prestasjoner.

– Virg er en naturlig leder. Han er kaptein for landet sitt, og er en av lederne i garderoben. Vi oppildner hverandre på ulike måter. Vi vet hvordan vi skal få det beste ut av hverandre.

Stolt kaptein

Det siste sier kaptein for anledningen, Virgil van Dijk, seg enig i.

– Jeg bar kapteinsbindet i denne kampen, men resten var som vanlig. Inntil Hendo eller Milly er tilbake vil jeg bære kapteinsbindet, og jeg er stolt over det, uttaler nederlenderen.

– Vi måtte virkelig kjempe for denne seieren. West Ham var farlige på dødballer, med fantastiske innlegg fra begge sider som det var vanskelig å forsvare seg mot. Men vi viste styrke og ble ikke nervøse. 

At vi har fått merkelappen som uslåelige er irrelevant, for vi ønsker først og fremst å bli ligamestere.

Liverpool har allerede plukket like mange poeng som Manchester United gjorde da de vant The Treble i 1998/99, og de har vunnet like mange ligakamper som Arsenals uovervinnelige lag fra 2003/04. Fire seiere til, og de rødes første tittel på 30 år vil være et faktum.

– Helt ærlig, dette har ikke vært diskutert innad i troppen, sier Robertson.

– Vi vil kanskje se annerledes på det dersom vi blir kronet som mestere og vi fortsatt er ubeseiret. Men dette er ikke noe vi har tenkt på i det heletatt.

– Vi ønsker å vinne denne ligaen, og vi gir alt for å klare det. Dersom vi taper kamper på veien til målet, så får det bare være slik, så lenge vi vinner ligaen. At vi har fått merkelappen som uslåelige er irrelevant, for vi ønsker først og fremst å bli ligamestere.

– Forhåpentligvis kan vi slette et par rekorder til på veien, men å vinne ligaen er alt som betyr noe for oss nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]