Januarkjøpet imponerer - men det er ikke Takumi Minamino

Den flotte starten til Liverpools andre januarkjøp har gått nesten upåaktet hen.

26. feb 2020 kl 09.47 Einar Kvande

Takumi Minamino stjal alle overskriftene da Liverpool hentet ham i januarvinduet, men japaneren har behøvd tid til å finne seg til rette på Anfield. Det har ikke Liverpools andre januarkjøp, en ung herremann som nå imponerer stort for U23-laget.

Relativt ukjente Joe Hardy ble hentet fra Brentfords B-lag for et ukjent beløp. Han ble signert for å styrke angrepsrekka til U23-laget fordi Rhian Brewster ble sendt på lån til Swansea. 21-åringen fra Wirral, på andre siden av Merseyelven, har allerede gjort sju mål for Liverpool, etter at han sørget for to nye nettkjenninger da U23-laget slo Sunderland 6-0 i Premier League Cup på akademiet i Kirkby mandag ettermiddag.

U23-manager Neil Critchley er veldig god fornøyd med sin nye tilvekst.

– Joe har virkelig gitt oss en ny dimensjon, for han er på plass og avslutter angrepene for oss, sier Critchley til Liverpool Echo.

– Han er en spillertype som vi savnet i første halvdel av sesongen, legger U23-manageren til.

– Joe er en god avslutter med begge bein, noe vi så mot Sunderland. Han er en skikkelig måltyv, noe som er bra for oss.

Critchley forteller at han i pausen mot Sunderland fortalte sine spillere at de måtte omsette sin dominans i scoringer.

– I en del kamper denne sesongen har vi ikke gjort det. Det handler om å være effektive og avgjøre kampene tidlig, slik at motstanderen ikke får fornyet håp.

TOMÅLSCORER: Joe Hardy gjorde to av målene i 6-0 seieren over Sunderland.

TOMÅLSCORER: Joe Hardy gjorde to av målene i 6-0 seieren over Sunderland.

Jones stjal overskriftene

Selv om han gjorde to nye mål, var det ikke Hardy som stjal overskriftene etter kampen. Det gjorde nemlig midtbanespiller Curtis Jones, som gjorde hat-trick på åtte minutter i sluttfasen av kampen.

– Jeg hadde blitt overrasket om han hadde gått av banen uten å score, men plutselig gikk han fra ingen mål til tre mål i løpet av veldig kort tid, sier Critchley om den unge scouseren.

– Alle målene hans var av topp kvalitet også, det ene med venstre fot, det andre med høyre fot, og på slutten av kampen brukte han masse energi på å holde følge med Liam Millar, som gikk på løp i siste minutt, og dermed fikk han en enkel jobb med å trille inn den siste scoringen. Det var en fantastisk prestasjon av Curtis.

Millar, som spilte ute til venstre i denne kampen, har også imponert for U23-laget etter at han returnerte fra låneoppholdet i skotske Kilmarnock i januar.

– Liam var god også mot Huddersfield på fredag, så han har levert to gode kamper på rad, konstaterer Critchley.

– Balansen i laget er meget god nå. Vi har Liam på den ene siden, og Harvey Elliott på den andre. Så har vi Neco Williams og Tony Gallacher på sidebackene, som kan gå på raid og komme rundt på utsiden. Og i tillegg har vi Adam Lewis. 

– Dermed har vi spillere som er store trusler på flankene, og som slår ballen inn i gode områder inne i feltet. Der har vi folk som Joe som kan avslutte angrepene for oss.

STJAL OVERSKRIFTENE: Curtis Jones med hat-trick i løpet av kampens siste åtte minutter.

STJAL OVERSKRIFTENE: Curtis Jones med hat-trick i løpet av kampens siste åtte minutter.

Er videre i tre utslagsturneringer

Storseieren over Sunderland gjør at Liverpool U23 er videre til 1/8-finalen i Premier League Cup.

– Vi ønsker å spille så mange kamper som mulig som betyr noe. Derfor var det veldig viktig at vi tok oss videre til cupdelen av denne turneringen, slår U23-manageren fast.

– I tillegg skal vi møte Wolfsburg i kvartfinalen i Premier League International Cup, og så har vi Benfica i UEFA Youth League i neste uke.

– Vi ønsker at disse guttene skal føle presset av å måtte vinne kamper hele tiden, og de skal bli vant til å spille kamp etter kamp, der de i mellomtiden må drive restitusjon for så å spille igjen. Dette er viktig for gruppen, avslutter Critchley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]