Se hvorfor Premier League-klubbene har mareritt om Anfield

Liverpools hjemmebane er den mest fryktede i England.

29. feb 2020 kl 11.48 Kenneth Baraas

De røde har ikke ruslet av eget gress med ligatap siden Christian Benteke var tilbake på gamle trakter i april 2017. Den gangen ble Crystal Palace for sterke i et 1-2-tap for Anfield-klubben, etter to scoringer fra den tidligere Liverpool-angriperen. Siden har ingen lag i ligaen maktet å vinne over den nåværende ligalederen. 

Liverpool har tapt i ligaen på Anfield over årene som den følgende statistikken er hentet fra, blant annet mot Swansea i 2017, men mot dagens Premier League-lag er rekken imponerende. 

Året før, i januar 2016, var det Louis van Gaal og Manchester United som utmanøvrerte Jürgen Klopp med en 1-0-seier. Videre blir statistikken mer imponerende, mens den blir mer fryktinngytende for de resterende lagene i ligaen.

Tidligere Liverpool-spillere fikset biffen 

Liverpool har hatt et godt tak på Arsenal i flere sesonger, og det må blas helt tilbake til 2012 i kalenderen for sist gang «The Gunners» overvant de røde på Anfield i ligasammenheng. Den gangen var det Lukas Podolski og Santi Cazorla som fant veien forbi Pepe Reina i Liverpool-buret. 

Spurs vant året før, da Harry Redknapp dro i land en 2-0-seier mot Kenny Dalglish. Men for å finne neste storlag på lista, må tiden skrus helt tilbake til 2003. Da var «Gud» tilbake på Anfield i lyseblå trøye, altså Robbie Fowler, men det var en annen tidligere Liverpool-spiller som stjal showet. Nicolas Anelka utmanøvrerte Jerzy Dudek ved to anledninger, som ga Manchester City en 2-1-seier på Liverpools hjemmebane. 

Slik ser resten av den imponerende lista ut: 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]