– Vi klarte ikke å avgjøre kampen før på overtid sist vi møtte dem

Liverpool trenger fire seiere til for å vinne Premier League, men Trent Alexander-Arnold tror ikke de røde vil få noe gratis på Vicarage Road.

26. feb 2020 kl 10.44 Einar Kvande

Mange supportere har startet nedtellingen, og prater om når, ikke om, Liverpool vil vinne ligaen. Det vil ikke Trent Alexander-Arnold være med på, selv om Jürgen Klopps mannskap kun trenger fire seiere på sine elleve siste ligakamper for å bli kronet som Premier League-mestere 2019/20. 

Neste hinder på veien er Watford, på Vicarage Road lørdag kveld.

– Selvsagt er vi ganske nære, men det er fire veldig tøffe kamper som må vinnes, sier Liverpools nummer 66 til Liverpoolfc.com.

Scouseren nekter å selge skinnet før bjørnen er skutt.

– Alt kan skje i Premier League, så mye har vi lært i den tiden vi har spilt i denne ligaen. Så dette blir vanskelig for oss, legger han til.

– Det blir vanskelig, gjentar han, med krav å om å bli trodd.

– Vi forstår dette, og vårt fokus er derfor på neste kamp. Nå skal vi restituere oss, for å reise til Watford er ingen enkel oppgave. Det har flere lag fått erfare denne sesongen.

Vanskelige å bryte ned

De gule og røde fra jernbanekrysset like nord for London har vunnet tre hjemmekamper og spilt uavgjort fem ganger på Vicarage Road. Det er blitt like mange tap. Så selv om Watford ligger nest sist i Premier League, så er de over streken på hjemmetabellen, hvor de har Southampton, West Ham og Norwich bak seg, med sine 17 poeng fra 13 kamper.

– Vi lærte at Watford er en tøff motstander da de kom til Anfield. Vi avgjorde ikke kampen før vi scoret på overtid, så det var en jevn kamp, sier Alexander-Arnold om 2-0 seieren i desember hvor Mohamed Salah gjorde begge målene.

– Watford har hentet inn en ny manager, og er blitt et lag som er vanskelig å bryte ned.

– Derfor må vi være 100 prosent på tå hev, og fokusere på dem, og etter det kan vi så fokusere på neste kamp.

Ønsker å forbedre rekorden

Alexander-Arnold har utmerket seg med tolv målgivende pasninger fra sin høyrebackposisjon denne sesongen, og 21-åringen ser gjerne at han klarer å øke dette antallet og sette personlig rekord for en sesong allerede på Vicarage Road lørdag kveld.

– Jeg ønsker å hjelpe laget så mye som mulig. Det var målet mitt før sesongen å få over 10 målgivende også denne sesongen. Utover sesongen har det handlet om å flytte grenser og forsøke å slette så mange rekorder som mulig. Jeg prøver å presse meg til mitt maksimale nivå, for å hjelpe laget med assists, scoringer og andre bidrag.

– Som forsvarsspiller er jeg selvsagt først og fremst opptatt av at vi skal holde nullen, men når jeg er med i angrep forsøker jeg å bidra med så mange målgivende som mulig. Jeg har tangert rekorden min fra i fjor, og vil nå forsøke å forbedre den så mye som mulig.

Watford - Liverpool har kampstart klokken 18.30 på Vicarage Road lørdag kveld, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]