– Vi møter et veldig aggressivt lag

Atletcio Madrid har neppe sjanse til å vinne serien i Spania, og vil dermed satse alt på avansement i Champions League.

17. feb 2020 kl 19.20 Einar Kvande

Liverpool kommer til Wanda Metropolitano som regjerende mestere, men Jürgen Klopp vet at det blir alt annet enn lett å ta seg videre fra 1/8-finalen i Champions League mot Atletcio Madrid. Liverpool-manageren forventer tøff motstand fra det spanske laget.

– Det er lite sannsynlig at Atletcio kan vinne den hjemlige serien når de ligger 10 poeng bak Barcelona og Real Madrid. Da blir det vanskelig å ta igjen begge to. De er heller ikke 100 prosent sikret kvalifisering til neste års Champions League. De har som oss jaktet Champions League-trofeet i flere år, og har allerede vært i to finaler, slår Jürgen Klopp fast til Liverpoolfc.com.

– Jeg skal ikke påstå de har slitt i ligaen, men de er inne i en periode med gjenoppbygging. Flere store spillere forlot klubben - Godin, Gabi, Griezmann, Juanfran - og de måtte erstatte dem. Men de gjør det bra. Jeg tror de vil kvalifisere seg for Champions League igjen, noe som er bra, og neste år vil de være kommet ett steg lenger. Vi forventer at de vil forsøke å gripe denne sjansen. Vi starter likt, og de spiller hjemme først. Vi må forsøke å dra nytte av våre erfaringer fra tidligere sesonger, fortsetter tyskeren.

Legger ikke vekt på Atleticos skader

Klopp har stor respekt for sin kollega i Atletcio, Diego Simeone, og Madrid-klubbens hjemmestatistikk er særdeles imponerende.

– De skaper en enorm stemning, og de utnytter den stemningen. De er et veldig aggressivt lag, der treneren lever seg inn i det som skjer, vil jeg påstå! Vi må være klare for dette, det er sikkert.

Atletcio Madrid har slitt en del med skader i forkant av kampen mot Liverpool, men det er ikke noe Klopp legger for mye vekt på.

– Noen sendte meg en melding om at Joao Felix ikke kan spille. Jeg vet ikke hvem som vil spille på midten, om det blir Vitolo eller en annen spiller. Når vi møter dem i neste kamp om tre uker kan de ha alle tilbake, og de har en stor tropp, så da vil vi ikke ane hvem de vil benytte. Men noen nøkkelspillere er alltid involvert i forsvaret, selv om de kan gjøre endringer på backene. Jeg analyser heller spillestilen deres, ideene deres, og planen de følger heller enn enkeltspillere. For slike ting endrer seg ikke. De vil forsvare seg godt så lenge Diego er i klubben. Det vil aldri endre seg. Og de vil forbedre seg på den offensive delen, selvsagt. Defensivt er de stabile, og veldig gode. Det er derfor de holder seg til dette systemet.

VENTER TØFF MOTSTAND: Jürgen Klopp beskriver Atletico Madrid som et aggressivt lag.

VENTER TØFF MOTSTAND: Jürgen Klopp beskriver Atletico Madrid som et aggressivt lag.

En ny mulighet

Klopp forteller at alle i Liverpool-troppen gleder seg til å spille Champions League-fotball igjen. 

– Dette er en ny mulighet. Vi har vært i to finaler, og det er eksepsjonelt, og ingen kan forvente at vi skal nå en tredje finale. Vi gjør imidlertid ting på samme måten. Vi ser virkelig frem til dette, og prøver å nyte det. Vi liker å spille i forskjellige land, på ulike stadioner, og spesielt på dette stadionanlegget! Vi forsøker bare å gjøre vårt beste, og skaffe oss et resultat som gir oss en sjanse på Anfield. Vi har aldri følt noe press på oss i Champions League. Det er bare en herlig turnering å spille i, og forhåpentligvis klarer vi å vise det igjen.

Liverpool vant sitt sjette europacuptrofé nettopp på Wanda Metropolitano den 1. juni i fjor. Nå skal de altså spille på samme stadion igjen.

– Vi skal være i en annen garderobe nå, for vi hadde hjemmegarderoben i Champions League-finalen, så allerede der er det annerledes. Men vi har en positiv følelse, helt klart. Sist vi var her var det en kamp av enorm betydning, og det er det denne gangen også. Den største forskjellen vil være at det vil være flest Atletcio-supportere inne på stadion, men den fordelen skal ikke være avgjørende. Det er fint å komme tilbake hit allerede nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]