1,2 milliarder pund står på spill for Premier League og klubbene

De er neppe forsikret mot et slikt tap om sesongen ikke fullføres.

29. mar 2020 kl 10.46 Arve Vassbotten

Peter Rohlmann, som jobber med å analysere sponsoravtaler i idrett, anslår at Premier League og de 20 klubbene kan gå på et tap på 1,2 milliarder pund om denne sesongen ikke fullføres.

– Summen ville være katastrofal. Den inkluderer bortfallet av billettinntekter, hospitality, tapte sponsorpenger, bonuser, kampinntekter og suvenirer, i tillegg til TV-pengene, sier Rohlmann til Mail on Sunday

Tapet vil gå ned til langt mer håndterbare 170 millioner pund om Premier League klarer å fullføre sesongen for tomme tribuner, der tapet av billettinntekter og alle andre inntekter på kampdager regnes inn. Da blir forpliktelsene til TV-selskapene og sponsorer opprettholdt.

Han har også regnet ut at koronaviruset kan koste europeisk fotball 4,5 milliarder pund totalt denne våren. 3,6 milliarder pund vil komme fra de samlede tapene i Premier League, Serie A, LaLiga, Bundesliga og Ligue 1.

Neppe forsikret

Noe annet som også vil veie tungt når avgjørelsen om veien videre skal tas, er at det også stilles spørsmål ved om Premier League i det hele tatt er forsikret for summen på 762 millioner pund de kan ende opp med å skylde Sky og BT om sesongen må annulleres på grunn av pandemien.

Kilder Mail on Sunday har snakket med i Premier League tviler på at verken Premier League, Serie A, La Liga eller Bundesliga er dekket mot et så gigantisk økonomisk tap.

Premier League har ikke ønsket å kommentere dette, men det gjør sjefen for Bundesliga.

– Ingen ligaer har forsikringer mot en pandemi. Ligaer har forsikringer for å dekke avlyste kamper. Noen klubber har forsøkt å forsikre seg mot en pandemi, men forsikringssummen ville ha blitt umulig å håndtere, sier DFL-sjef Christian Seifert.

Ifølge The Times kan klubbene komme til å betale tilbake 20 til 60 millioner pund, som de allerede har fått fra TV-selskapene om sesongen ikke fullføres. Liverpool vil nok være i øverste del av dette sjiktet.

Avisen, skriver som The Independent gjorde lørdag, at det er flertall for å få fullført sesongen om så for lukkede dører for at den skal få en verdig avslutning, og ikke minst for å slippe å betale tilbake TV-penger og sponsoravtaler.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]