– Alle sender en mail om et eller annet her i England

Jürgen Klopp forteller om overgangen fra tysk fotball, den stressende jobben og hans viktigste budskap til spillerne.

19. mar 2020 kl 17.42 Kenneth Baraas

Den tyske manageren ble intervjuet av JD Sports før nyhetene om utsettelsen av ligaen. Reporteren, som er Manchester United-fan, starter å fortelle om misunnelsen sin på Liverpool om dagen. 

– Du hadde noe som tretti gode år og nå har du tre-fire år som ikke er fullt så gode… Wow, kontrer Jürgen Klopp med et smil. 

Intens jobb

Videre spørres det om hvorfor det ikke synes på Klopp at han har en så stressende jobb som Premier League-manager. 

– Jeg begynner å få mindre hår på hodet og mer på ryggen. Men det er helt greit, det er bare slik det fungerer. Jobben er intens uansett hvordan det går, og jeg har aldri hatt en lignende sesong som vi har nå. Tidligere har jeg nok tenkt at det ville vært kult å ha en slik sesong, men det føles ikke ut som noe spesielt. Ingenting er avgjort ennå, understreker tyskeren. 

– Mitt liv er å planlegge neste kamp, men forhåpentligvis vil det komme et tidspunkt der vi kan feire. Jeg ville ikke hatt den jobben jeg har om jeg hadde feiret hver seier.

GOD TONE: Klopp forteller om et godt forhold til sine spillere.

GOD TONE: Klopp forteller om et godt forhold til sine spillere.

Viktigere ting enn fotball

Klopp er kjent for å legge stor vekt på personligheten til spillere som hentes til Liverpool, og manageren svarer på hvorfor mentaliteten til spillerne er så sterk. 

– Det starter med klubben. Når du signerer en kontrakt her, så vet du hva som er forventet. Det er forventet at Liverpool er en klubb med suksess. Alt spillerne har gjort tidligere er bra, men nå forventes det mer. Men jeg trenger aldri å minne spillerne på dette, det bare sier seg selv. 

– Jeg er kristen, og min favorittdel i Bibelen er det med å behandle andre mennesker slik du ønsker at de skal behandle deg. Spillerne kommer hit med mye press på seg, og hvordan takler man den situasjonen som manager? Jeg stoler på dem, jeg viser at jeg har tiltro til dem. Og det er veldig enkelt fordi de er fantastiske gutter med gode fotballferdigheter. Det er også bare et spill, vi glemmer at det finnes viktigere ting i livet. 

– Det er unge spillere. Vi forsøker å lære dem at de kan gjøre de største feilene som overhodet mulig, men likevel så går livet videre, fortsetter Klopp. 

Ingen kamp er perfekt

52-åringen har skapt en tro blant både spillere og supportere. Når tyskeren står på sidelinjen utstråler han en trygghet om at dette vil gå veien. 

– Jeg var aldri den smarteste gutten i klassen, ei heller den høyeste, helt normal. Jeg har alltid vært en glad person, og har aldri hatt problemer med egen selvtillit. Ikke at jeg hadde masse selvtillitt, men jeg tenkte bare ikke over det. 

– Hvis ting ikke gikk min vei tidligere, så la jeg det bort og gikk en annen retning. Men jeg tror ikke man kunne hoppet inn i en slik jobb som dette. Hadde jeg vokst opp som en Liverpool-spiller, så tror jeg at jeg ikke hadde hatt noen anelse om hvordan jeg skulle taklet en slik jobb. 

– Jeg ante ikke at livet mitt forberedte meg til Liverpool-jobben, men tok bare dag for dag hele veien. Da jeg kom hit var jeg klar. Gjør alt du gjør hundre prosent, respekter at du kan feile - det betyr ikke at du er dum eller dårlig på grunn av det. Noen ganger er det bare ulike omstendigheter som du ikke kan gjøre noe med. 

– Det samme gjelder i fotballen. Det er umulig å spille en perfekt kamp, da det er ulike ting som avgjør hvordan noe vil gå. 

Mye å passe på

Klopp mener overgangen fra tysk fotball til engelsk var stor, og det var visse ting som var annerledes fra hjemlandet. 

– Det var veldig intenst. Spesielt det å ikke snakke språket godt nok. Det gjorde livet litt vanskeligere for en som liker å snakke mye, innrømmer manageren. 

– «E-post-kulturen» er massiv her… Alle skriver en mail om et eller annet. Og når du er ny, så leser du alle disse, på et språk du ikke forstår fullt ut. Det førte til at dagene mine ikke var lange nok, så det var veldig intenst. Men nå vet jeg hvilke mailer jeg bare kan ignorere. 

– Det er mye mer å passe på i England kontra Tyskland. Da jeg kom hit kunne jeg bestemme fargene på pennene. Nå er alle pennene røde, og de gamle grønne pennene er borte. Jeg tror ikke så mye på slikt, så jeg prøver å endre minst mulig, for det vil komme noen etter meg også. 

Se hele intervjuet i videoen lenger opp i saken eller hør det i Spotify

Har du innspill til journalisten?
[email protected]