Enighet om å arrangere ligarunden som vanlig

Det blir foreløpig ingen utsettelser eller tomme tribuner, ifølge EFL. Men det gjøres fortløpende vurderinger.

12. mar 2020 kl 21.17 Kenneth Baraas

I lys av dagens kunngjøringer fra den britiske regjeringen, vil fotballkamper i England arrangeres som normalt, uttaler EFL, The English Football League. Statsminister Boris Johnson uttalte tidligere i dag at det ikke er noen medisinske årsaker som taler for å legge ned forbud mot idrettsarrangementer for øyeblikket. 

– Det er veldig viktig at vi veiledes av forskning. Det er veldig få medisinske årsaker til å legge ned forbud mot for eksempel idrettsarrangementer, sa Johnson.

Liverpool Echo melder forøvrig at Everton avventer beskjed fra Premier League nærmere mandag angående Merseyside-derbyet. 

Løpende vurdering

EFL holdt i dag et møte sammen med Premier League og FA, rett etter pressekonferansen til statsministeren, der de ble enige om tilnærmingen til helgens ligarunde. Utfallet ble at kampene arrangeres som vanlig med publikum på tribunene. Det vil også bli holdt et ytterlige møte med UEFA førstkommende tirsdag. Dog har det ikke kommet noen bekreftelse fra Premier League.

EFL understreker at det vil holdes jevnlig kontakt med myndighetene, for å sikre at supportere, spillere og klubbansatte blir oppdatert raskest mulig ved eventuelle endringer. Det utbedres også kontinuerlig beredskapsplaner slik at man raskt kan gjennomføre grep hvis det skulle være nødvendig.

– Et individ, som er infisert, sprer viruset gjennom hosting, nysing samt å avlegge væske på overflater. Men i gjennomsnitt sprer viruset seg videre til 2-3 andre fra denne personen. Det er veldig liten sannsynlighet for å smitte et stort antall mennesker på et stadion. Det betyr at smitte som regel skjer mellom familie, venner eller kollegaer, og ikke på store områder, lød vurderingen til Patrick Vallance, regjeringens rådgiver innenfor forskning.

Dette er en helt annen tilnærming enn hva som er tilfellet i resten av Europa, og som det uttales over kan det skje endringer raskt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]