Curtis Jones skuffet over egen innsats mot Chelsea

Ungguttene får ikke flere sjanser i FA-Cupen denne sesongen.

4. mar 2020 kl 11.00 Torbjørn Flatin

Curtis Jones og Neco Williams er de eneste spillerne som har startet alle Liverpools fire kamper i FA-Cupen denne sesongen.

Nå er det slutt i og med exit mot Chelsea i 5. runde, og det kan bli langt mindre spilletid for tenåringene fremover.

Tenåringsduell på midtbanen

Kanskje kan det bli noe «vikarjobbing» dersom Liverpool avgjør ligaen definitivt, og det avanseres i Champions League og som da kan få en enda klarere prioritering, men det vil tiden vise.

Curtis Jones hadde en noe ujevn prestasjon på Stamford Bridge, hvor gode initiativ ble avløst av en del balltap. Han kom også i skyggen av hjemmelagets 18-årige Billy Gilmour sentralt på banen. Selv var ikke scouseren helt fornøyd med egen innsats.

– Jeg synes vi startet bra, men det var ikke det resultatet vi ønsket. På et personlig plan er jeg nedbrutt etter at jeg ikke gjorde min beste kamp og samtidig at vi ikke greide å avansere til neste runde.

Ble straffet etter brente sjanser

I det store og hele har spillet i FA-Cupen vært nyttig både for Curtis og en rekke andre unggutter i helrødt denne sesongen.

– Det var en stor erfaring for slike som meg og Neco, bekrefter Curtis Jones til liverpoolfc.com.

– Det var mot et godt Chelsea-lag og jeg synes vi kjempet til siste slutt.

– I alle store kamper er det viktig at du tar vare på sjansene dine. Vi hadde noen muligheter i 1. omgang hvor deres keeper gjorde tre-fire glimrende redninger.

– De beste lagene straffer det og det var det som skjedde.

Har fått tillit

19-åringen var en av dem som brente sin sjanse før pause, men i det store bildet har dette vært en stor sesong for ham.

– Jeg føler meg beæret for å være ærlig, understreker midtbanespilleren om det å representere Liverpool FC i slike kamper.

– Det er ikke bestandig lett for ung spiller å få spilletid for en så stor klubb, men sjefen har vist stor tiltro til både meg og de andre unge spillerne. Forhåpentligvis har jeg greid å betale ham tilbake og ser fram til å kunne få flere sjanser.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]