FA bestemte seg for å avslutte og stryke sesongen i Non-League. Nå protesterer over 60 klubber

Fotballforbundet får heftig kritikk for å ha tatt avgjørelsen så raskt.

30. mar 2020 kl 19.44 Arild Skjæveland

I forrige uke kom meldingen om at sesongen var over for klubbene i Non-League fra nivå sju og nedover. Alle resultatene blir strøket, og ingen lag rykker opp eller ned.

Enkelte tolket det som en forvarsel på hva som ville skje også i Premier League, og fortsatt er det noe som diskuteres heftig på sosiale media - og selv om det har kommet noen signaler om det, er det per i dag ikke et alternativ majoriteten av Premier League-klubbene ønsker.

For at det skal kunne skje, må minst 14 av 20 klubber stemme for. Premier League skal ha et nytt møte på fredag.

Nå protesterer klubbene

Nå er det over 60 klubber fra Non-League som har skrevet under på et brev til det engelske fotballforbundet, der de setter spørsmål ved avgjørelsen om at sesongen skal strykes.

«Vi skriver for å uttrykke dyp bekymring og misnøye med avgjørelsen om å stryke hele 2019/20-sesongen», står det i brevet. 

Videre kritiseres FA for å ha tatt en forhastet avgjørelse, uten noen dialog eller konsultasjon med klubbene som påvirkes. De 64 klubbene kaller det uakseptabelt at en slik avgjørelse har blitt tatt, og at det er blitt gjort på den måten.

Enkelte klubber har allerede vunnet divisjonene sine, men får likevel ikke rykke opp. Non-League er ikke sammenlignbart med det som skjer på øverste nivå i England - men protestene kan leses som en advarsel for hva som kan være i vente, dersom noe slikt skulle skje også der. Det virker ikke utenkelig at det er noe som ender opp i retten.

Non League-klubber på Merseyside: Southport, City of Liverpool FC, Marine, Prescot Cables, AFC Liverpool, Bootle, Cammell Laird, Litherland REMYCA, Lower Breck, St. Helens Town, South Liverpool, New Brighton, Waterloo Dock.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]