Football League gjør det de kan for å kunne gjennomføre nåværende sesong

Mindre klubber i det engelske ligasystemet står foran en krevende tid på flere måter.

18. mar 2020 kl 20.16 Torbjørn Flatin

Det virker å være et stort ønske om å sluttspille ligaer i engelsk fotball, men om pengesterke Premier League vil kunne vente på en eventuell sen avslutning av 2019/20 kan det være atskillig vanskeligere nedover i divisjoner blant klubber med frynset økonomi.

I en tweet legger journalisten Matt Slater fra The Athletic ut informasjon om hvordan klubbene under toppdivisjonen ønsker å gjennomføre sesongen, og de problemene de står overfor.

Angående finansiell støtte

«Styret (i Football League) har hørt på kommentarer og observasjoner fra klubbene, før det har blitt diskutert en rekke spørsmål som inkluderer nåværende finansiell posisjon og følgende, forsikring, umiddelbare saker og kringkasting.»

«Diskusjonene var sentrert rundt finansielle lettelser for klubbene på kort sikt og mens det ikke var en enkelt løsning, vil tiltak umiddelbart bli gjort for å sørge for støtte gjennom en kortidspakke av størrelse £50M. Dette er et fond inneholdende gjenstående utbetalinger som skal gjøres til klubbene gradvis utover i sesongen, hvor det resterende er gjort tilgjengelig for klubbene gjennom rentefrie lån.»

Mark Slater legger til i en annen tweet at klubbene i Football League vil få de gjenværende pengene fra avtalen med Sky, og at klubber i League 1 og League 2 vil få en utbetaling og også mulighet til rentefrie lån.

Gjennomføring av sesongen

«Hovedmålet, for å sørge for turneringens integritet, er å gjennomføre en suksessfylt ende på 2019/20 sesongen, med hensyn til at den overskyggende prioritet dreier seg om helse og velvære.»


«Planer vil fortsatt bli utviklet ut fra avtalte prinsipper som er til det beste for EFL og klubbene for å fullføre den nåværende sesongen ved et passende tidspunkt.»

«EFL er i kontinuerlig dialog med regjeringen og de relevante helsemyndigheter og, ut fra når mer informasjon er kjent angående omfanget og størrelsen på utbruddet av koronavirus i dette landet, vil en avgjørelse bli tatt angående en gjenopptakelse av ligakampene.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]