Frykten for feiring bak lukkede dører

Ingen liker å snakke om det, men den første kampen i Premier League bak lukkede dører som følge av coronaviruset kan være nærme.

8. mar 2020 kl 21.55 Torbjørn Flatin

Anerkjente James Pearce har skrevet en sak om hva Liverpools supportere frykter de neste dager og uker. En del handler om hvordan man skal ordne på veggen på Melwood for antall trofeer siden pokalen før og etter Premier League startet ikke er den samme. Mer alvorlig er at i kjølvannet av en rekke idrettsarrangement som er blitt holdt bak lukkede dører kan kamper i Premier League ikke utelukkes å bli rammet av det samme.

Ifølge Pearce vet ikke Liverpool FC noe om dette, annet enn at på mandag vil representanter fra regjeringen i England komme sammen for å diskutere med sportsmyndigheter og kringkastere videre planer for arrangement hvor store folkemengder samles.

Kan avgjøre de to neste kampene

– Da jeg var på kampen på lørdag snakket alle fans om nøyaktig det samme, det å vinne bak lukkede dører er vår største frykt. Uttalelsen er fra Joe Blott, som er leder i supporterunionen Spirit of Shankly.

– Først fryktet vi at vi skulle få tittelen som følge av at Manchester City mistet poeng, da du ønsker det øyeblikket når du selv spiller og helst når vi spiller hjemme.

– Nå kan det skje mot Crystal Palace og det er en mulighet for at fansen ikke blir tillat å være der for å feire. Etter så lenge og etter en så utrolig sesong, ville det være veldig trist. Det er et øyeblikk i historien alle ønsker å få med seg. Vi bare håper at det ikke kommer til å skje.

Liverpool må ha seks poeng for å være teoretisk sikre på å bli mestere, og de to neste kampene er borte mot Everton 16. mars og hjemme mot Crystal Palace 21. mars. Det kan imidlertid også bli påvirket av resultatene til Manchester City.

På Anfield - eller nærme Anfield

Paraden med det eventuelle Premier League trofeet er planlagt mandag 18. mai, med antatt om lag en million mennesker i Liverpools gater, og det er ikke til å unngå at det vil være frykt for at den kan bli avlyst.

- Vi er i dialog med klubben og vet at de gjør alt de kan for ikke å spre viruset videre, fortsetter Joe Blott.

- Det vi skal vite er at dersom stadion blir stengt vil fansen prøve å komme til Anfield så nærme som mulig. Hver pub vil bli stinn brakke og fans vil være enda tettere sammen og trolig i enda mer smittetruende omgivelser.

Ifølge Pearce er diskusjonene blant fans ikke lenger om hvor de ønsker at tittelen skal sikres, men at de bare får en anledning til å kunne overvære det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]