Gini om hvorfor han spiller med 5 på ryggen

Gini Wijnaldum snakker om draktnummer, og plukker en overraskende favorittscoring for Liverpool.

28. mar 2020 kl 09.19 Arve Vassbotten

Georginio Wijnaldum har svart på spørsmål fra fansen på Liverpools instagram story. Der forklarer han blant annet hvordan han endte opp med nummer 5 på drakta.

– Jeg startet med å ha fem på ryggen da jeg debuterte i Feyenoord. Det var lykkenummeret mitt som ung, og det var også nummeret til favorittspilleren min Zinedine Zidane. Så jeg var veldig fornøyd med å starte karrieren med det, sier Wijnaldum.

Zidane hadde nummer 10 for Frankrike, 21 for Juventus, men fikk nummer 5 da han kom til Real Madrid. Wijnaldum har selv hatt mange nummer på ryggen gjennom karrieren. Etter debuten for Feyenoord hadde han mest nummer 25, han hadde 10 i PSV Eindhoven, og på landslaget har han brukt både 15, 20, 18, 7, 10, 6, 5 og nå 8, ifølge Transfermarkt. Men da han kom til Newcastle fra PSV tok han tilbake nummer 5 igjen.

– Jeg fortsatt med det i Newcastle, og i Liverpool holdt de av det nummeret til meg, sier Wijnaldum.

Van Dijk og Gomez de beste vennene

I spørsmålsrunden avslører han også hvem som er hans beste kamerater på laget.

– Jeg er god venn med alle, men om jeg skal velge noen så er det nok Virgil van Dijk, siden han også er nederlandsk og vi sitter ved siden av hverandre i garderoben. Men jeg har også god kontakt med Joe Gomez, og vi holder også kontakten utenfor fotballen. De to er nok mine beste venner i laget, sier Wijnaldum.

Andre kamerater holder han mer kontakt med gjennom spilling.

– Siden jeg ikke ser dem så ofte spiller jeg ofte Playstation med vennene mine. Det er en fin måte å tilbringe tiden sammen på, sier han.

Å spille over nettverk kommer nok ekstra godt til nytte nå om dagen, når han må holde seg hjemme.

Middlesbrough-scoringen

Wijnaldum har etter hvert scoret noen viktige mål for Liverpool, som de to målene i semifinalen i Champions League mot Barcelona. Men det er likevel en annen scoring han rangerer høyest.

– Det var den jeg scoret mot Middlesbrough i den siste hjemmekampen i 2016-2017-sesongen. Vi måtte vinne kampen for å kvalifisere oss for Champions League, og alle var nervøse før scoringen fordi andre lag hadde scoret allerede. Slike øyeblikk er alltid fantastiske, sier Wijnaldum.

Liverpool vant kampen 3-0, etter at Wijnaldum sendte Liverpool i ledelse på overtid i første omgang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]