James Pearce, The Athletic– Hvorfor det er viktig at Liverpool kjøper en spiller som Timo Werner

Den anerkjente journalisten om hvorfor Liverpool ikke har fungert på samme strålende måte etter vinteroppholdet.

4. mar 2020 kl 15.19 Torbjørn Flatin

James Pearce, tidligere den som fulgte Liverpool FC for Liverpool Echo og nå gjør det for The Athletic, har svart på spørsmål fra lesere som er bekymret etter at de røde har tapt tre av de fire siste kampene.

Dette er noen smakebiter av hva han svarte:

Formsvikt

– Det er ingen tvil om at laget til Klopp har mistet tråden i det siste. Manglende rytme og flyt etter vinterpausen har vært veldig tydelig å se. Det scores ikke mål, det har vært en alarmerende mange på kontroll på midtbanen og de har virket sårbare defensivt. Enkle feil har vært kostbare.

– Jeg regner det fortsatt som noe av en glipp, men med returen mot Atletico i siktet kan det bli noe mer alvorlig om ikke Klopp fort finner løsninger på problemene.

Fabinho bekymrer

– Jeg tror ikke det har noe med at motstandere har funnet formelen som kan stoppe Liverpool, jeg tror bare nivået er blitt sunket. Realiteten er at mennene til Klopp gjennom mesteparten av sesongen har funnet en vei, det være seg om du parkerte en buss eller gikk tå til tå med de røde. Liverpool hadde våpen å bruke selv på dager hvor den dynamiske trioen på topp ikke fungerte, med backer som kunne skape noe langs sidene, folk kom bakfra fra midtbanen, eller det var gode dødballer. Alt dette har ikke fungert i det siste. Balansen er ikke riktig og nøkkelspillere har vært ute av form.

– En spiller som Fabinho bekymrer meg. Han var fremragende i første halvdel av sesongen og han har ikke vist i nærheten av samme form etter at han kom tilbake fra skade i januar. Det gjør at Liverpools bakre firer blir mer blottet.

– Kapteinen Jordan Henderson har vært et enormt savn i de tre siste kampene. Det at han har manglet, samt formsvikten til Fabinho, har påvirket Liverpool.

Kreativitet på midtbanen

– Under mesteparten av sesongen har Liverpools midtbane fungert bra. Klopp foretrekker en solid, disiplinert midtbane som kan ha kontroll i sin 4-3-3 formasjon, spesielt i store kamper. Derfor har en ofte sett at midtbanen har vært bestående av Fabinho, Henderson og Georginio Wijnaldum.

- Klopp har to genuine kreative midtbanespillere i Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita – som kostet nær £90M til sammen. Ingen av dem har imidlertid greide å prege sesongen i særlig grad.

- Jeg vil forvente at Klopp vil fortsatt gi dem tillit også utover denne sesongen, men kanskje vil en midtbanespiller til bli hentet inn når Adam Lallana forsvinner. Det kan avhenge av hvor mye manageren tror Curtis Jones er klar til å spille neste sesong.

JAMES PEARCE: ekspert om Liverpool FC.

JAMES PEARCE: ekspert om Liverpool FC.

Hvorfor Timo Werner behøves

– Divock Origi kan være en frustrerende spiller å følge. Han har så mange kvaliteter, men har ikke kommet skikkelig i gang denne sesongen. Staben har alltid følt at Origi ikke har tro nok på seg selv til tider og ikke er klar over hvor god han egentlig er. Det har bare ikke fungert for ham.

– Avstanden i kvalitet mellom Liverpools tre faste på topp og alternativene er altfor stor. Det er derfor Timo Werner hos RB Leipzig er så høyt på klubbens ønskeliste før neste sesong. Med Salah og Mané opptatt med Afrikamesterskapet vil Klopp behøve mer kvalitet lengst fremme, ikke minst siden en også forventer at Xherdan Shaqiri kan forsvinne.

De neste kampene

- Klopp og spillerne er fast bestemte på at formsvikten ikke har noe med at de er slitne å gjøre. Jeg vil heller ikke sett spørsmål ved innstilling etter det de tidligere har prestert. Jeg mener en kan si at en tok litt lett på det mot Watford og måtte da betale prisen for det, men jeg tror ikke det var tilfellet mot Chelsea.

– Problemet var at de presenterte Willian med åpningsmålet og brente store sjanser selv i andre enden. Jeg tror vinteroppholdet har stoppet det momentet som man hadde og alt for mange spillere sliter med å komme tilbake til det samme nivået som før pausen. Jeg har tidligere nevnt Fabinho og det at Henderson har blitt skadet.

– Flaks er også en faktor. Hva om Troy Deeney hadde blitt utvist for den stygge taklingen av Alexander-Arnold sist helg? Hva om Kepa ikke plutselig hadde funnet formen igjen etter noe av en mareritt av en sesong tidligere? For om lag et år siden hadde Liverpool en lignende downperiode da uavgjort på Goodison var fjerde poengdelingen på seks kamper og som inkluderte en kjedelig uavgjort mot Bayern München på Anfield. Spørsmål ble reist, men plutselig løsnet det og de siste ni ligakampene ble vunnet og E-Cupen løftet i været.

– Klopp må nå stille sitt beste lag mot Bournemouth på lørdag og sørge for at noe av selvtilliten blir gjenvunnet før onsdagens møte med Atletico.

– Uansett hva som skjer i Champions League vil likevel denne sesongen være en enorm suksess om ligagullet sikres, det være seg med 30 poeng eller fem poeng. Vi skal heller ikke glemme at Liverpool har vunnet UEFA Super Cup og Club World Cup denne sesongen.

– Vi snakker om en klubb som kun vant ligacupen en gang i årene mellom 2006 og 2018.

– Uansett hva som skjer i Europa, neste gangen Liverpool møter Chelsea vil spillerne til Frank Lampard stå æresvakter på Anfield i mai.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]