Januar og februar har alltid vært de «vanskelige» månedene under Klopp. Denne sesongen var det ekstrem forbedring

Liverpool tapte én av ni kamper i januar og februar.

4. mar 2020 kl 22.30 Arild Skjæveland

Dette er femte sesongen der Jürgen Klopp leder Liverpool i månedene januar og februar. Det er veldokumentert hvor bra laget gjør det ellers - men akkurat disse vintermånedene har vært en utfordring.

Ifølge tall fra Simon Brundish, hadde de helrøde ni tap på 28 kamper i disse to månedene under Klopp før denne sesongen. Det er tap i 32,1 prosent av kampene.

Denne sesongen ble det tap på februars aller siste dag, da Watford vant på Vicarage Road lørdag kveld. Før det hadde LFC vunnet åtte samtlige kamper.

Avslutter alltid sterkt

Nå er vi i mars måned, og Bournemouth er motstander på lørdag. Dette er en periode av sesongen der Klopp sine lag har gjort det veldig bra.

På sine år så langt i klubben, har de helrøde kun tapt fem av 44 kamper i den siste tredjedelen av sesongen, ifølge Brundish sine tall.

På 48 kamper fra mars og ut, har Liverpool tidligere år hatt et poengsnitt på 2.16. Fortsetter de med det snittet, vil Virgil van Dijk og co stoppe på 100 poeng.

Opprettholder de med det vanvittige snittet de har hatt denne sesongen (2,82), vil de knuse den tidligere Premier League-rekorden og ta 107 poeng.

Liverpool - Bournemouth spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]